Šarčević u Bačkoj Palanci: Proba male mature je prošla dobro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 05:20

Šarčević u Bačkoj Palanci: Proba male mature je prošla dobro

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas tokom posete Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Bačkoj Palanci da se reforme u oblasti prosvete nastavljaju u svim segmentima obrazovanja i vaspitanja.

On je ocenio da je proba male mature prošla dobro i da je cilj bio i da deca urade samoprocenu znanja.

Ministar je u školi održao i sastanak sa direktorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovnih i srednjih škola sa kojima je razgovarao o temama od značaja za obrazovanje i vaspitanje.

On je ukazao na značaj obogaćenog jednosmenskog rada u osnovnim školama, koji pruža benefite, kako učenicima i nastavnicima, tako i roditeljima.

"U jednosmenskom radu, između ostalog, potenciramo različite dobro osmišljene aktivnosti, ali i sport. Ovim programom akcenat se stavlja na obrazovanje i vaspitanje. Puno pažnje biće posvećeno upravo tome“, rekao je Šarčević.

Ministar je ukazao i na značaj obuka direktora, nastavnika i stručnih saradnika.

"Zato radimo i na povećanju broja licenciranih direktora i pedagoških radnika, jer znamo da su nam potrebni obučeni ljudi. S druge strane, radimo i na obukama za najsavremenije tehnike kako za nastavnike, tako i za decu“, naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.