Za prelaznu kancelarku luksuzni BMW od 150.000 evra

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prelaznu kancelarku luksuzni BMW od 150.000 evra

Austrijska kancelarka Brigite Birlajn, koja predvodi prelaznu vladu te zemlje, odnedavno se vozi u novom službenom BMW-u Serije 7.

Radi se o vozilu BMW 740 u vrednosti od 150.000 evra, u kojem je unutrašnjost od kože i koji ima dodatnu opremu, prenose austrijski mediji.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz vlade, dnevnik "Esterajh" piše da je vozilo naručeno već u junu, samo par dana od stupanja na dužnost Birljan. Iz kabineta kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručeno je da je vozilo nabavljeno u skladu sa sporazumom sa Agencijom za nabavke.

Doskora korišćeno vozilo prešlo je 60.000 kilometara i moralo je zbog toga biti zamenjeno, navode iz kabineta, dodajući da Austrija plaća lizing-rate u iznosu od 283,14 evra mesečno.

Kancelarka je, kako se ističe, bila informisana o nabavci, a dodatne, skupa oprema, je potrebna "u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju i zbog dugih službenih putovanja".

Ona će, međutim, u komforu novog službenog vozila moći da uživa samo još par meseci, jer nakon polaganja zakletve novog kabineta automobil preuzima novi kancelar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.