Odobreno spajanje BMW-a i Daimlera u dijeljenju automobila

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Dec.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno spajanje BMW-a i Daimlera u dijeljenju automobila

FRANKFURT - Regulatori u EU i SAD-u napokon su odobrili udruživanje BMW-a i Daimlera u segmentu dijeljenja automobila.

Komisija EU i animonopolsko tijelo SAD odobrili su spajanje flota za dijeljenje automobila Car2go i DriveNow sa ukupno oko 20.000 automobila za najam, objavila su dva proizvođača automobila.

Spajanje će biti kompletirano krajem siječnja, a sljedeći korak će biti inauguriranje nove kompanije tokom prvog kvartala 2019. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Najava je odgođena za nekoliko tjedana pošto su odobrenja američkih vlasti trajala duže nego što se očekivalo.

U novu kompaniju uključuju se platforme za rezervacije Moovel i ReachNow, MyTaxi, Chauffeur Prive, Clever Taxi i Beat, usluge parkiranja ParkNow i Parkmobile i usluge punjenja električnih automobila ChargeNow i Digital Charging Solutions.

Daimler i BMW zajedno imaju oko 40 milijuna klijenata u "car sharingu", posebno u Europi. Dva automobila udružuju se kako bi dijelili troškove i brže rasli te bili konkuretniji u tržišnoj utakmici s drugim takmacima kao što su Uber ili Didi Chuxing u Kini.
Pogledaj vesti o: BMW,   Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Odobreno spajanje BMW-a i Daimlera u deljenju automobila

Izvor: AutoBlog, 20.Dec.2018

Regulatori u EU i SAD-u su napokon dozvolili udruživanje BMW-a i Daimlera u segmentu deljenja automobila. Komisija EU i antimonopolsko telo SAD su odobrili spajanje flota za deljenje automobila Car2go i DriveNow sa ukupno oko 20.000 automobila za najam, objavila su dva proizvođača automobila. Spajanje...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.