Krili novac u torbi i sedištu: Sprečeno krijumčarenje 50.000 evra

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krili novac u torbi i sedištu: Sprečeno krijumčarenje 50.000 evra

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju stigao automobil „BMW“ rumunskih registarskih oznaka KLADOVO - Carinici su na graničnom prelazu „Đerdap“, kod Kladova, sprečili pokušaj krijumčarenja 50.000 neprijavljenih evra.Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju stigao automobil „BMW“ rumunskih registarskih oznaka. Njime je putovalo dvoje rumunskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << državljana koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da sa sobom nose lični prtljag i da svako od njih ima oko 1.000 evra. Međutim, carinici su već prilikom detaljnog pregleda ličnih stvari, kod putnice u torbi pronašli 10.000 evra, dok je putnik kod sebe imao dodatnih pet hiljada evra.PROČITAJTE JOŠ: Sprečeno krijumčarenje 134.000 evraDaljim pregledom, iz fabričkih šupljina donjeg dela suvozačkog sedišta izvučeno sedam svežnjeva sa novcem, sa ukupno 35.000 evra. Putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra, a kako je reč o stranim državljanima, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o trajnom oduzimanju 30.000 neprijavljenih evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Na Horgošu sprečen šverc oko 25 kilograma minerala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 13:47

Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 25 kilograma raznih ruda i minerala...Prekršaj je otkriven kada je dva sata nakon ponoći, na red za kontrolu pristigao autobus koji saobraća na relaciji AP KiM - Nemačka...Na postavljeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.