Digitalni kokpit krasiće novu Seriju 3, ali i druge buduće BMW modele

Izvor: B92, 30.Sep.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalni kokpit krasiće novu Seriju 3, ali i druge buduće BMW modele

BMW je predstavio detalje nove Live Cockpit komandne table.

Novi kokpit, koji sadrži i sada već neizbežnu digitalnu instrument tablu, već smo videli u nekim BMW modelima koji su debitovali ovog leta, uključujući novi X5, Seriju 8 Coupe i Z4, ugrađivaće se i u novu generaciju Serije 3 koja će imati svetsku premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Live Cockpit je koncipiran tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će njegove funkcije i sadržaji moći da se apdejtuju putem interneta, a obuhvata i multimedijalni sistem sa 10,25 inčnim displejom visoke rezolucije koji se nalazi na vrhu centralne konzole, kao i veliki, 12,3 inčni ekran umesto konvencionalnih analognih instrument satova.

BMW-ovim novim sistemom može da se upravlja putem klasičnog iDrive kontrolera, dodirom prsta, glasovnim komandama ili gestovima.

U nemačkom proizvođaču kažu da nova tehnologija omogućava da se glasovne komande izgovaraju prirodnijim tonom, pa vozač neće morati da priča "poput robota", kao kod nekih drugih savremenih multimedijalnih sistema.

Proširena je i opcija kontrolisanja sistema gestovima, na ukupno sedam različitih gestova.

Na digitalnoj instrument tabli mogu da se prikazuju 2D i 3D grafika i animacije, ali ne i virtuelni okrugli instrument satovi, što će razočarati tradicionalne zaljubljenike u automobile.

Umesti njih, tu su virtuelni instrumenti nepravilnog oblika, koji pokazuju trenutni broj obrtaja i brzinu automobila, dok je u sredini pozicija za navigaciju.

Novi multimedijalni sistem dobijaće unapređenja online, a obaveštenja o novom apdejtu korisniku će stizati preko BMW Connected aplikacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.