Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW koji nikad Bavarci nikad neće proizvesti

Tuning kuća Lightweight predstavila je BMW M2 Convertible, odnosno BMW M2 u kabrioletskoj formi o kakvoj uprava bavarskog proizvođača uopšte ne razmišlja, a pogotovo u ovako paprenoj varijanti.

Naime, pod haubom se nalazi isti motor kakav se koristi i u modelu BMW M4 Convertible.

BMW M2 u standardnom formatu prigušen je na 370 KS, ali, u režiji tuning kuće Lightweight otvoren je puni potencijal pa motor razvija 431 KS. Dakle, raspolaže identičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << snagom kao i BMW M4.

Upravo u toj činjenici leži odgovor zašto Bavarci nikad ne bi dali zeleno svjetlo za ovakav projekt, jer bi postojala realna opasnost da BMW M2 Convertible ugrozi prodaju starijeg brata.

Lightweight je uklonio i limitator najveće brzine na njihov BMW M2 može potegnuti više od 300 km/h. Spoljni izgled dodatno je poboljšan diskretnim karoserijskim dodacima, a serijske feluge zamijenjeni su 21-colnim.

(Autopress.hr)
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.