VUČIĆ: Sa Rusijom nepromenjeni odnosi, ambasadora sam samo pitao zašto? Imamo samo jednu otadžbinu i BRANIĆEMO JE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Sa Rusijom nepromenjeni odnosi, ambasadora sam samo pitao zašto? Imamo samo jednu otadžbinu i BRANIĆEMO JE

Sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost predsedavao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Kao zemlja mi smo suočeni sa dugi niz godina sa različitim interesima stranih obaveštajnih službi. Sagledali smo ofanzivne moći obaveštajnih agencija iz inostranstva i u skladu sa tim smo postavili svoje kontraobaveštajne mere - rekao je Vučić.

BIA je znala za snimak koji je načinjen 24. decembra 2018. i primenili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo operativne mere. Ipak, dokumentovanje nije bilo moguće, jer je bilo dosta lica u kontrapratnji.

- Srbija je u više navrata konstatovala foto dokumentovala kontakte potpukovnika Kelbana sa pripadnicima Vojske Srbije. Dokumentovano je samo za pripadnika Klebana, a imamo i druge pripadnike ruske službe bezbednosti sa pripadnicima vojnih struktura Vojske Srbije, 10 dokumenata sa 3 konsiprativna izvora. Tri puta je uručio novac, a za to imamo sve dokaze.

- Snažićemo našu armiju, našu policiju i BIA. Srbija je slobodna zemlja, nećemo da dozvolimo da drugi o nama odlučuju i da drugi upravljaju. Srbija će sama braniti svoje nebo, branoiti svoj narod.

- Naša državna politika je vojna neutralnost, tako će i ostati.

- Srbija je jedina zemlja koja jednia nije uvela sankcije Rusiji, koja nije glasala protiv nje nigde, Srbija ničim nije ugrozila prijateljstvo sa Rusijom, samo sam postavio pitanje danas ambasadoru Bocan Harčenku, samo sam pitao zašto? Ništa više. Nisam video logiku u svemu.

- Srbija neće u NATO i neće ni u kakvu drugu vojnu organizaciju.

- Prvi sam Srbin koji je posle 105 godina dobio orden Aleksandra Nevskog i ponosan sam na to. Poštujem Rusiju.

- Naša tajna služba radi pod pritiskom, ali radi kako treba. Uhapsili smo lica odgovorna za napad na namensku industriju. Špijuni su pohapšeni. Krušik i Lučane stalno napadaju, hoće da nam je unište.

- Oni koji Srbiji ne žele dobro uvek će napadati našu namensku industriju i direktorima tih firmi je najteže.

- Objavljena je fotografija da su ovo ubice Olivera Ivanovića. To je fotografija iz naše arhive, ali to nisu ubice, to su studenti. Priština laže. To nisu teroristi i ubice.

- Oni koji Srbiji ne žele dobro uvek će napadati našu namensku industriju i direktorima tih firmi je najteže.

- Početkom decembra sa Vladimirom Putinom sastanak od izuzetnog značaja, a nadam se da ću sa njim pre svega da razgovaram o ekonomskim i drugim temama.

- Danas je Srbija optužena da je prodavala oružje Ukrajincima, to znači da neko želi da nas posvađa sa Rusijom, odnosno da kaže preko tajnih službi da smo mi ubijali Ruse.

- Đilasova kampanja je prljava, optužio nas je da smo prodali mine, a u stvari upravo je firma u kojoj radi mama od uzbunjivača prodavala mine Poljskoj, ali mi to možemo da dokažemo preko lin brojeva.

- Hvala našim bezbednosnim institucijama: BIA, vojska i policija, značaj njihovog rada je neprocenjiv.

U Predsedništvu Srbije u toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a očekuje se da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrati oko 20 sati.

Direktor policije Vladimir Rebić stigao je na sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nebojša Stefanović upravo je stigao u zgradu Predsedništva.

Sednica je zakazana povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i navodni srpski bezbednjak, a koja je u javnosti pokrenuta nakon što je na internetu, a potom i u medijima, objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac navodnom srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Autentičnost snimka, kao i to da se na njemu nedvosmisleno nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban, potvrdila je Bezbednosno-informativna agencija.

Upravo nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće poznato više detalja o ovom slučaju, na kome su angažovane srpske bezbednosne službe.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Vučić će detaljno i argumentovano odgovoriti i na lažne optužbe o trgovini oružjem i navodnoj prodaji naoružanja i drugih ubojitih sredstava Ukrajini koja su navodno korišćena za ubijanje ruskih vojnika na istoku ove zemlje.

Nakon sednice, između 19 i 21 sat očekuje se i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada će biti poznato više detalja o ovom slučaju, na kome su angažovane srpske bezbednosne službe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.