Šta Gašićev brat planira na mestu niškog Građevinara - gradiću logistički centar

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2022, 09:37

Šta Gašićev brat planira na mestu niškog "Građevinara" - "gradiću logistički centar"

Logistički centar za firmu BG Produkt, kao i magacin za izdavanje planira da otvori Boban Gašić, rođeni brat direktora BIA, na mesto objekata niškog "Građevinara" koje je kupio za oko 50 miliona dinara. Za taj deo preduzeća u stečaju u poslednje vreme su mnogi bili zainteresovani, a javnim nadmetanjem je pripalo vlasniku kruševačke firme koji je kvadrat platio oko 100 evra.

Kruševačka kompanija koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bavi proizvodnjom konditorskih proizvoda, a čiji je vlasnik brat Bratislava Gašića, nedavno je kupila deo imovine niškog "Građevinara". Jedan od objekata "Građevinara"; foto: T. Tasić

Na prodaju je bila oglašena imovina koja se nalazi na Bulevaru 12. februar, a čitav prostor je ruiniran i urastao u drveće. Plan je, kako kaže Gašić za Južne vesti, da tu otvori novi centar za svoju kompaniju.

U planu mi je da prvenstveno otvorim logistički centar za moju firmu, za moju proizvodnju koja se bavi distribucijom od Niša do Vranja, odnosno Preševa i dole do Pirota, Dimitrovgrada, a u drugom delu mi je u planu da napravim magacin za rentiranje, to je jest za izdavanje. Logistički centri koji su potrebni za distribuciju mojih proizvoda zbog smanjenja troškova i svega - kaže Gašić.

Novi objekti bi trebalo da budu otvoreni za jednu ili dve godine, a sve zavisi, kako navodi, od raspleta krize u zemlji.

Na javnom nadmetanju su bili objekti od oko 4.800 metara kvadratnih, što znači da je cenu kvadrata Gašić platio oko 100 evra. Prostor urastao u drveće; foto: T. Tasić

Međutim, prava vrednost na ovom prostoru je zemljište čiji su vlasnici država i Grad Niš. Stručnjaci za procenjivanje vrednosti zemljišta i imovine navode da zemljište prati objekte, ali da ne mora da znači da će novom vlasniku biti i to prenetom ugovorom.

Imate pravo korišćenja na zemljištu, zato ljudi i kupuju te objekte koji su urušeni jer je tu vrednost zemljišta - kažu stručnjaci.

Spoljašnja strana; foto: T. Tasić Iako u Katastru još nema zabeležbe da je pokrenut postupak upisa prava svojine, Gašić ističe da je potpisao ugovor.

Zemljište je na korišćenje. Ja ne znam kako to ide po zakonu, ali u ugovoru jasno piše šta se kupuje, za sada je tako - rekao je on.

Kako saznajemo, za imovinu "Građevinara" je bilo zainteresovano preko deset firmi, a neke od njih su i niške. U međuvremenu, pojedini su odustali od kupovine.

Kako izgledaju objekti koje je kupila kruševačka firma možete da pogledate u galeriji teksta.

Podsetimo, Boban Gašić je i ranije bio povezan sa Nišom. On je 2017. godine, umesto Vesne Milenković, postavljen za predsednika nadzornog odbora Kliničkog centra Niš.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.