SJAJNA AKCIJA BIA: U Lazarevcu uhapšeni MUŽ I ŽENA, oboje VISOKI FUNKCIONERI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJAJNA AKCIJA BIA: U Lazarevcu uhapšeni MUŽ I ŽENA, oboje VISOKI FUNKCIONERI

Istraga protiv zaposlene u lazarevačkom sudu zbog mita. S. S. navodno uzela 2.000 evra. Uhapšen je i suprug sudije zbog pomaganja.

Sudija Osnovnog suda u Lazarevcu S. S., koja je uhapšena pre dva dana zbog sumnje da je primila mito od 2.000 evra, privedena je danas u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje. Priveden je i njen suprug M. S., bivši rukovodilac Sektora za komercijalne poslove RB "Kolubara", kome se na teret stavlja pomaganje u primanju mita. Posle njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saslušanja, Tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da im se odredi pritvor.

Bračni par S. S. i M. S. uhapšen je posle zajedničke akcije koju su sproveli TOK i Bezbednosno-informativna agencija uz asistenciju Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnik BIA je prvi došao do informacije, jer se jedan učesnik u sudskom postupku odao pričajući da će njegova presuda pasti i da će na ponovljenom suđenju dobiti znatno blažu kaznu, pa možda čak biti i oslobođen. Bezbednjak je o svojim informacijama obavestio nadležno tužilaštvo i policiju.

Kako je danas saopšteno, tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je S. S. 8. novembra ove godine u Lazarevcu, kao službeno lice, zahtevala i primila novac, a da joj je u tome sa umišljajem pomogao suprug. Naime, M. S. je u dogovoru sa suprugom stupio u kontakt sa okrivljenim, koga je sudija S. S. 23. oktobra ove godine oglasila krivim za krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i osudila ga na kaznu zatvora od 18 meseci.

Tvrdi se da se M. S. sa okrivljenim dogovorio da 8. novembra dođe u porodičnu kuću osumnjičenih, gde mu je S. S. objasnila da će u presudi načiniti bitnu povredu odredaba krivičnog postupka kako bi se presuda ukinula i donela odluka u njegovu korist. Okrivljeni je, navodno, tada predao 2.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.