Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 11:24

Radnik BIA pretučen na dužnosti, napadač uhapšen

U kafiću na Zvezdari napadnut je radnik Bezbednosno-informativne agencije M. S. koji je u tom trenutku bio na službenoj dužnosti. Policija je ubrzo uhapsila napadača, za kojeg je tužilaštvo zatražilo pritvor.
I. A. se sumnjiči da je 22. septembra oko 22.30, u Ulici Jovanke Radaković na Zvezdari, u lokalu "Čirs bar" napao službenika BIA koji je bio na dužnosti, saznaje Tanjug.
Nakon verbalne rasprave, I. A. je fizički nasrnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na M. S., koji mu se predstavio kao radnik BIA, udario ga rukom u predelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat gde je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.
I. A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu od kojih je M. S. zadobio lake telesne povrede.
Radnik BIA je, kako se sada veruje, u napadu zadobio lake telesne povrede.
Osumnjičenom je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanje, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu. Njemu se na teret stavlja krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Iako je bilo planirano da I. A. danas bude saslušan, njegov branilac se nije pojavio na saslušanju zbog obustave rada advokata u svim predmetima.
Tužilaštvo je, međutim, predložilo sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da mu odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili da će ometati postupak uticanjem na svedoke.
On će naknadno biti saslušan, a u tužilaštvu kažu da će u daljem toku postupka ispitati i radnika BIA, svedoke, i narediti medicinsko veštačenje na okolnosti vrste, stepena i mehanizma nastanka telesnih povreda, kao i druge dokazne radnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDSTAVIO SE, A ONDA JE NAPADAČ KRENUO MUČKI DA GA BIJE Pripadnik BIA pretučen na dužnosti, a ovo je RAZLOG

Izvor: Blic, 24.Sep.2021

I. A, koji se sumnjiči da je na Zvezdari napao pripadnika Bezbednosno-informativne agencije M.S, priveden je danas u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, ali nije izneo odbranu zbog toga što mu advokat nije pristupio zbog jednodnevne obustave rada advokata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.