PSG: Izmenama zakona BIA će i formalno postati stranačka tajna policija

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Izmenama zakona BIA će i formalno postati stranačka tajna policija

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da će izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) koje je Vlada Srbije uputila skupštini po hitnom postupku, a kojima se direktoru Agencije daju velika ovlašćenja, "i formalno učiniti BIA stranačkom tajnom policijom".

Pokret je u saopštenju ocenio da "državni i lokalni moćnici postaju najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pretnja bezbednosti građana" navodeći da "ove veoma opasne procese Aleksandar Vučić pokreće sa mesta koordinatora službi bezbednosti na kome se nezakonito nalazi".

"Svesni da nema svrhe pozivati režim da promeni svoju prirodu, Slobodni građani apeluju na sve savesne ljude u sektoru bezbednosti da se suprotstave zloupotrebama i budu lojalni Ustavu i zakonima, a ne partijama, kriminalcima i kultu ličnosti", piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PSG protiv izmena Zakona o BIA

Izvor: RTS, 01.Sep.2017

. Pokret slobodnih građana Saše Jankovića tvrdi da će izmene Zakona o bezbednosno-informativnoj agenciji po hitnom postupku, "kojima se istaknutom funkcioneru SNS-a na čelu BIA daju nezabeležena ovlašćenja, tu službu i formalno učiniti stranačkom tajnom policijom".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.