Izvor: Luftika.rs, 09.Feb.2021, 13:31

Nova izreka: Glup kao policajci koji su uklanjali dokaze u ozvučenom stanu Velje Nevolje

Pripadnici MUP-a P. J. i B. V. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su 4. februara pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, tokom akcije hapšenja njegove kriminalne grupe.
Kako kaže izvor dobro upoznat sa slučajem, oni su došli pod izgovorom da će pretresti stan vođe navijačke grupe “Principi”, koji je sa saradnikom Markom Miljkovićem i još 19 članova bande uhapšen prošle nedelje u velikoj policijskoj akciji, zapravo uklanjali dokaze.
“Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << operativci MUP-a nisu znali da je BIA ozvučila stan. Preslušavanjem audio snimaka utvrđeno je da su pokušali da prikriju dokaze”, kaže izvor.
Tri puta su preslušani snimci razgovora dvojice policajaca. Potom je utvrđeno da su se, da bi pretres delovao uverljivije, pomerili nameštaj u stanu, prethodno uklonivši sve dokaze.
Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju, piše Nova.
Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, P. L. i B. V. su odredili zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.
Inače, i Bogdan Pušić iz Uprave kriminalističke policije je rekao da se čulo kako su se policajci dogovarali da pomognu uhapšenom.
“To su bili aktivni policajci u pretresu i taj preteres su odradili kako ne treba, tako da je ponovo izvršen pretres i nađeno je oružje”, istakao je Pušić.
Podsetimo, 29. januara je uhapšen Velja Nevolja, omiljeni huligan familije Vučić, a pušten je na slobodu nakon saslušanja
Nakon 7 dana ponovo su Uhapsili Velju Nevolju i još 16 članova organizovane kriminalne grupe
Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”
Objavljeno da su reketirali Baku Praseta, i Rastu
Kriminalna grupa Velje Nevolje obezbeđivala Vučićevu inauguraciju, isplivali i rani radovi Dijane Hrkalović
Uspon i pad Velje Nevolje: Tatin sin i “nestašni” dečaci
Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

PRAVILI SE DA NE VIDE PIŠTOLJ Policajci prikrivali dokaze za Velju Nevolju, iz stana planirali da mu uzmu VELIKU KOLIČINU NOVCA

Izvor: Blic, 09.Feb.2021

Pripadnici MUP-a P. J. i B. V, koji su uhapšeni zbog sumnje da su pomagali Veljku Belivuku tokom akcije hapšenja njegove grupe, pokušali su da prikriju dokaze protiv Belivuka, ali i da za sebe zadrže veću količinu novca koja se nalazila u stanu u koji su upali!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.