Gašić: BIA učinila sve da se očuva mir i zaštiti narod

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: BIA učinila sve da se očuva mir i zaštiti narod

Bezbednosno-informativna agencija obeležila je 16 godina od formiranja u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova Vlade, a direktor te agencije Bratislav Gašić je rekao da je BIA učinila sve da očuva mir i stabilnost u regionu i zaštiti interes naroda i države.
Bratislav Gašić je na svečanosti u sedištu Agencije rekao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << BIA u proteklih godinu dana uspešno suprotstavila terorizmu, ilegalnim migracijama, prikrivenom delovanju stranog faktora, kao i organizovanom kriminalu i korupciji.

Uspešno smo izvršili sve zadatke koje su pred nas postavili državni vrh i predsednik Republike, rekao je Gašić i posebno zahvalio Aleksandru Vučiću, jer je, kako kaže, ličnim angažovanjem dao ogroman doprinos jačanju kapaciteta Agencije, a posebno poboljšanju uslova rada njenih pripadnika.
Kako je primetio, globalni akteri u aktuelnom trenutku traže novu ravnotežu u svojim suprotstavljenim interesima što se, dodaje, posebno odražava na uvek "uzavreo" region.
"Upravo zbog toga, učinili smo sve da očuvamo mir i stabilnost u regionu, a na prvom mestu da zaštitimo interese našeg naroda i države", rekao je Gašić.
On je dodao da je BIA radila na jačanju veza i odnosa poverenja sa partnerskim službama, čime je, kaže, učvršćen ugled agencije u inostranstvu.
Naveo je i da je tri puta uvećan nivo međunarodne saradnje, a sve u cilju efikasnije razmene saznanja o ključnim bezbednosnim rizicima.
"Budući da za savremene bezbednosne pretnje ne postoje granice, da se brzo prilagođavaju novim okolnostima i ne gube na destruktivnosti, naš cilj je da kroz stalnu saradnju unapredimo načine na koje ćemo moći da predvidimo, preventivno delujemo i suprotstavljamo se ovim problemima", istakao je direktor BIA.
Gašić kaže i da je izmenama i dopunama Zakona o BIA otvoren put ka bržem razvoju Agencije i zapošljavanju mladog i obrazovanog kadra.
Prema njegovim rečima, značajno su unapređeni tehnički kapaciteti, a u narednom periodu plan je da daljim unapređenjem tih resursa BIA dostigne nivo najvećih svetskih službi.
"U narednom periodu planiramo i dalje poboljšanje uslova i kvaliteta rada naših pripadnika. Cilj nam je da moderno organizovani i tehnički opremljeni što ranije prepoznamo savremene izazove i preventivno delujemo kako bismo bezbednosne rizike i pretnje sveli na najmanju meru", istakao je Gašić.
Rekao je da će BIA i kada je najteže, i kada za druge nije moguće, biti tu da ponosno i časno čuva bezbednost građana i države.
Naveo je i da su se okolnosti menjale, ali da je suština poziva i njihove dužnosti ostala ista – da kao časni ljudi posvećeno i odgovorno zaštite državu i narod od svih pretnji.
"Za nas patriotizam nije samo reč. To je bezuslovna ljubav prema Srbiji, koja nas obavezuje. Uverio sam se da pripadnici ovaj poziv ne doživljavaju samo kao posao već kao čast, dužnost i odgovornost prema narodu i državi", naveo je Gašić.
Poručio je da su pravda, sloboda i nezavisnost vrednosti koje štite.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednik Vučić na obeležavanju 16 godina službe bezbednosti: BIA učinila sve da se očuva mir i zaštiti narod

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) obeležila je danas 16 godina od formiranja u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova vlade, a direktor te agencije Bratislav Gašić je rekao da je BIA učinila sve da očuva mir i stabilnost u regionu i zaštiti interes...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.