Ako Vučić odluči da ide na KiM, niko ga neće uhapsiti

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Vučić odluči da ide na KiM, niko ga neće uhapsiti"

Gost vesti Prve televizije bio je ministar policije Nebojša Stefanović, koji je govorio o nastavku dijaloga u Briselu i poseti predsednika Aleksandra Vučića KiM

Prethodno je predsednik Vučić naredio vojsci, a zatim zatražio i od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, kao i s albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo, povodom njegove posete.

“Takva odluka doneta je na osnovu neodgovornosti svih tih institucija da obezbede pristojnu posetu, jer ne želimo da im damo malo legitimeta, iako smo učinili sve da bude normalne komunikacije oko posete“, izjavio je Stefanović.

Stefanović je rekao i da je predsednik pre odlaska u Brisel organizovao sastanak.

"Predsednik je imao sastanak sa grupom najbližih saradnika. Tu smo razgovarali šta može da se uradi i doneta je odluka da ide u Brisel. Kako danas stvari stoje, jasno je da nismo ni bliizu dogovora“, rekao je Stefanović.

Ministar policije je komentarisao i situaciju oko posete predsednika KiM planirane tokom vikenda.

"Postoji razočaranje u međunarodnu zajednicu, koja nije uradila ništa. Na bahato ponašanje Albanaca oni su reagovali pasivno. Izloženi smo svim pristiscima i sve to čini razgovore teškim. O poseti ćemo odlučiti kada se vrati iz Brisela. Ukoliko predsednik odluči da ide, njega tamo niko neće hapsiti. Garantujem da ga niko neće uhapsiti“, poručio je Nebojša Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Podržavam da Vučić na Kosovu razgovara sa Srbima

Izvor: Blic, 07.Sep.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači kazao je da je odluka kosovskih institucija o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji poznata i da je on poštuje, kao i da poštuje legitimno interesovanje predstavnika Srbije da razgovara sa predstavnicima srpske zajednice na KiM.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.