Zeleni Srbije: Obustaviti radove Koridora 11, sačuvajmo hrast star 600 godina

Izvor: Press, 30.Jun.2013, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni Srbije: Obustaviti radove Koridora 11, sačuvajmo hrast star 600 godina

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je juče da će hrast koji raste u gornjemilanovačkom selu Savinac, na trasi autoputa u izgradnji, biti sačuvan i premešten na drugu lokaciju.

Zeleni Srbije napominju u saopštenju da je Ilić obećao da će po ovom pitanju konsultovati sa stručnjacima iz Saobraćajnog instituta CIP, koji su koridor i projektovali i da će se do petka pronaći rešenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

"Tražimo da se do tada prestane sa kopanjem u okolini hrasta, jer ga to može nepovratno oštetiti", poručuju iz ove nevladine organizacije.

Oni navode i da hrast koji zauzima površinu od četiri ara, ima koren dubok oko 40 metara koji će sigurno biti oštećen ako se radovi u njegovoj blizini nastave.

Hrast se, kako navode, mora zaštititi od puta jer će ga zagađenje, vibracije i oštećenje korena vremenom ubiti.

"Takođe, neophodno je urediti okolinu da bi građani mogli da dođu i posete ga, i tako uživaju u tom spomeniku i prirode i naše istorije", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zeleni traže obustavu radova oko hrasta

Izvor: Blic, 30.Jun.2013

Pokret Zeleni Srbije apelovao je danas na sve nadležne da se obustave radovi oko hrasta starog 600 godina u selu Savinac, gde je planirana trasa puta Koridora 11, dok se ne pronađe rešenje, kako drvo ne bi bilo oštećeno...Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio je juče da će...

Nastavak na Blic...

Zeleni Srbije: Obustavite radove, sačuvajmo hrast!

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jun.2013

Nevladina organizacija Zeleni Srbije apelovala je danas na sve nadležne da se obustave radovi oko hrasta starog 600 godina u selu Savinac, a koji se našao na putu Koridora 11, dok se ne pronađe rešenje, kako drvo ne bi bilo oštećeno...Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić izjavio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.