Vučić: Mirko Cvetković pre godinu dana otvorio autoput koji nije završen

Izvor: Press, 27.Avg.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Mirko Cvetković pre godinu dana otvorio autoput koji nije završen

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić optužio je premijera Srbije Mirka Cvetkovića da je pre više od godinu dana svečano otvorio deonicu autoputa kod Preševa koja ni do današnjeg dana nije završena?! Vučić je na stranačkoj konferenciji za novinare pokazao fotografije nezavršene deonice puta između Levosoja i Preševa, na kojima se vidi da se saobraćaj tamo danas odvija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << samo jednom trakom. On je podsetio da su tu deonicu 7. jula 2009. otvorili predstavnici Vlade Srbije, na čelu sa premijerom Cvetkovićem.- Taj autoput je otvoren pre godinu dana, povodom godišnjice Vlade, a ni do danas nije završen! Strašno je što se sa takvom praksom nastavlja! Javno pitam zašto je predsednik Tadić išao u Dimitrovgrad kada put tamo neće biti gotov još četiri godine?! To što oni rade je sprdnja sa državom. I nemoj da mi neko iz vlasti slučajno odgovori, jer ću onda da kažem koji je ministar, gde i o čijem trošku letovao. Bolje im je da se pokriju ušima i ćute! - rekao je Vučić.
Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić juče nije odgovarao na pozive Pressa, a u njegovom kabinetu nam je rečeno da pitanje pošaljemo mejlom, uz napomenu da ćemo odgovore dobiti posle vikenda (?!?). Ni iz kabineta premijera Cvetkovića odgovor nije stigao do zaključenja ovog izdanja.
Podsetimo, Cvetković je deonicu autoputa od Preševa do Levosoja, ukupne dužine 21,5 kilometara, pustio u saobraćaj 7. jula prošle godine, čime je „radno obeležena" godišnjica Vlade Srbije. Tom prilikom, premijer je rekao da je otvaranje ove deonice „jedan od dokaza ispunjavanja zadataka koje je Vlada sebi zadala". Osim premijera, svečanosti na otvaranju te deonice prisustvovali su zamenik premijera Ivica Dačić, potpredsednik Jovan Krkobabić, ministri Milutin Mrkonjić, Slobodan Milosavljević, Milan Marković, Verica Kalanović, Svetozar Čiplić, Petar Škundrić, Sulejman Ugljanin i Jasna Matić.
- Vlada ne samo da će 2009. godine završiti 40 do 50 kilometara, već će na jesen započeti radove na još najmanje toliko kilometara - najavio je tada Cvetković.
Nedavno je objavljen zvanični podatak da je za poslednje dve godine izgrađeno samo 28 kilometara autoputa punog profila.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.