Uhapšeni organizatori prevoza migranata koji su stradali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni organizatori prevoza migranata koji su stradali

Niška policija uhapsila je dvojicu muškaraca iz Preševa zbog sumnje da su organizovali prevoz migranata automobilom "pasat", čiji vozač je pobegao, posle saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri osobe, na autoputu kod Draževca.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević rekao je za Betu da je taj slučaj od Osnovnog tužilaštva u Aleksincu preuzelo Više tužilaštvo u Nišu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Uhapšenim N.F. i J.B. je određen pritvor od 30 dana, a oni se sumnjiče za nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Niška policija identifikovala je i vozača "pasata" za kojim se i dalje traga.

Vozač se sumnjiči za nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom.

U automobilu koji se prevrnuo, pored vozača bilo je još 15 migranata od kojih je dvoje poginulo na licu mesta, dok je dečak star 15 godina preminuo od povreda u niškom Kliničkom centru.

U toj zdravstvenoj ustanovi se oporavlja desetoro povređenih migranata, a polovina njih su deca starosti od pet do 15 godina.

Kod Gadžinog Hana sprečeno krijumčarenje 30 migranata

U međuvremenu, policija je jutros kod Gadžinog Hana sprečila pokušaj krijumčarenja 30 migranata koje je kombijem prevozio R.Ž. (31) iz Pančeva, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Migranti su zatečeni u vozilu na kome su se nalazile registarske tablice koje potiču sa drugog vozila.

"Policija je registrovala migranate i oni koji će biti upućeni u Centar za azilante", navodi se u saopštenju. Vozač je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice, krijumčarenje ljudi i falsifikovanje isprave.

On je uz krivičnu prijavu sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.