Sremska Mitrovica uskoro opasana sa tri autoputa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica uskoro opasana sa tri autoputa

Sremska Mitrovica i do sada bila je povoljna destinacija za investitore, a da će nastaviti u tom smeru da se razvija, uz pomoć države koja će omogućiti još kvalitetnije stvaranje poslovne klime svedoči i najava ministra u Vladi Srbije, Branislava Nedimovića, da će do 2021. godine grad biti opasan sa tri autoputa koji će biti u funkciji bolje komunikacije i povezanosti kako u zemlji tako i sa susedstvom.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima Nedimovića, Mitrovica biće opasana autoputevima. Jedan je postojeći ka Batrovcima, drugi je Ruma – Šabac koji će takođe prolaziti kroz mitrovačku teritoriju.

Izgradnjom još jednog najavljenog autoputa od Kuzmina ka Sremskoj Rači, odnosno Republici Srpskoj, Sremsku Mitrovicu svrstava u jedan od retkih gradova koji ima izlaz na tri autoputa.

Meštani Kuzmina, sela koje već ima izlaz na autoput Beograd - Šid, očekuju od izgradnje novog, uticaj na povoljniji razvoj sela.

Danas je potpisivan ugovor, između naše zemlje sa turskom građevinskom kompanijom, za izgradnju tog autoputa u vrednosti od 250 miliona evra.

Ovaj posao podrazumeva i izgradnju još jednog mosta, pored puta koji će se prostirati od naplatne rampe Kuzmina do Rače, što će našu zemlju kompletno povezati sa susednom državom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.