Razbijena blokada na glavnoj saobraćajnici: Demonstranti potisnuti preko granice

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijena blokada na glavnoj saobraćajnici: Demonstranti potisnuti preko granice

Francuska -- Francuska specijalna jedinica rasterala proseparatističke demonstranate koji su blokirali glavnu saobraćajnicu koja povezuje španski region sa Francuskom.

Policija na francuskoj strani granice potisnula je demonstrante na špansku stranu u mestu La Džunkera, uklonila krhotine sa autoputa AP-7, glavnog puta od Francuske do južne Španije. Vozila su upućenia na drugi manji put kada su demonstranti podigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << betonske barijere i pripremali binu za koncerte, prenosi Rojters.

Na pitanje šta će katalonska policija uraditi sa demonstrantima koji su iz Francuske vraćeni preko granice, lider katalonske vlade je rekao da nema razloga za podizanje optužbi.

"Zamolili smo da se ova operacija izvede izuzetno pažljivo, kako niko ne bi bio povređen", rekao je on katalonskom radiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.