Iznenađenje na putu do mora - auto-put kroz celu Makedoniju

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje na putu do mora - auto-put kroz celu Makedoniju

Skoplje -- Novoizgrađena deonica auto-puta kroz Makedoniju, od Demir Kapije do Smokvice, danas u podne biće puštena u saobraćaj, najavila je makedonska vlada.

Puštanjem te deonice od 28 kilometara u saobraćaj biće kompletiran auto-put "Prijateljstvo", od severne do južne granice Makedonije na evropskom koridoru 10.

Najavljeno je da će ceremoniji otvaranja prisustvovati premijer Makedonije Zoran Zaev, predstavnici Direktorata EU za proširenje, Delegacija EU u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skoplju, kao i centralne vlasti susedne Grčke.

Taj deo auto-puta kroz Makedoniju gradila je grčka firma Aktor i koštao je oko 280 miliona evra.

Finansiran je novcem Evropske investicione banke, Banke za obnovu i razvoj, IPA fondova i manjim delom iz makedonskog budžeta.

Trebalo je da bude pušten u saobraćaj u septembru prošle godine, ali su radovi produženi zbog, kako je tada saopšteno, problema sa dislokacijom dalekovoda i izgradnjom kontrolnog centra.

O tome kakve su cene putarina na putu do Grčke, čitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.