Policija će gledati kroz prste: Za vožnju do 150 kilometara na sat nema kazne

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija će "gledati kroz prste": Za vožnju do 150 kilometara na sat nema kazne

Beograd -- Vozačima u Srbiji će se uskoro tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na svim auto-putevima, rekao je za "Blic" direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Kako je Drobnjak potvrdio za "Blic", on se dogovorio s policijom da do primene ovog pravila dođe uskoro.

"Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na svim auto-putevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima", objasnio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Drobnjak za "Blic".

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

Što se tiče propratnih sadržaja na istočnom kraku Koridora 10, koji se za saobraćaj otvara u subotu, poput pumpi, hotela i restorana, Drobnjak objašnjava da će građani ipak morati malo da pričekaju.

Kako je pojasnio, nakon otvaranja obavlja se licitacija, nakon koje se daje zemljište u najam, pa tek onda sledi izgradnja sadržaja.

Posle skoro devet godina izgrađen je u potpunosti istočni krak Koridora 10, koji će sutra biti svečano otvoren za saobraćaj u ukupnoj dužini od 86,9 kilometara, a svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.