PUTARINE NA AUTOPUTU, MA KAKVI! On nije platio ni dinar na rampama godinu i po dana uz uvek isti izgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021, 05:38

PUTARINE NA AUTOPUTU, MA KAKVI! On nije platio ni dinar na rampama godinu i po dana uz uvek isti izgovor

Vozač iz Hrvatske koristio je auto-put čak 88 puta, a da nijednom nije platio putarinu.

Dominik (37) vozio se besplatno auto-putem čitavih godinu i po. U tom periodu je 88 puta prošao naplatnu rampu i izašao na željenom izlazu, a da nikad nije platio. Kako je to moguće?

Zapravo, ispostavilo se - prilično jednostavno. Na rampi bi rekao da nema novca, piše Danica.hr.

Protiv njega je ovih dana podignuta optužnica kojom se tereti da je od juna 2019. do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kraja novembra prošle godine preduzeće "Hrvatske autoceste" oštetio za priličan iznos.

Prema optužnici, on je "na auto-putu A3 Lipovac – Zagreb – Bregana, sa unapred smišljenom namerom da koristi auto-put i ne plati putarinu, u 88 navrata prilikom ulaska na auto-put uzeo naplatne kartice. Međutim,prilikom dolaska na izlazne naplatne rampe odbijao je da plati putarinu, navodeći da nema novca, čime je 'Hrvatske autoceste' oštetio za ukupni iznos od 10.672 kune (oko 1.420 evra)."

Vlasti ga sada terete za kazneno delo prevare i za njega traže godinu dana uslovnog zatvora i vraćanje novca HAC-u, sa kamatama.

Dominik iz Vinkovaca branio se da nije plaćao putarinu jer je baš u tom razdoblju zapao u finansijske poteškoće. Nije mu, kaže, bila namera da bilo koga prevari.

Na izlazu sa auto-puta potpisivao izjavu da će platiti

"U to vreme sam imao firmu te sam u svrhu poslovanja gotovo svakodnevno bio primoran da koristim različite deonice auto-puta. Ali, u jednom trenutku moja firma je bila blokirana pa više nisam mogao plaćati korišćenje auto-puta", vadio se Dominik.

Predstavnik HAC-a je tokom istrage otkrio da je Dominik vrlo često koristio različite deonice auto-puta A3 Bregana-Zagreb-Lipovac te da je na izlazu izjavljivao da nema novca pa su mu blagajnici sastavljali izjavu koju bi on potom svojeručno potpisivao.

"Ali nikad nije podmirio ni jedan naknadno izdati račun, a nastavio je da koristi auto-put. Takvim ponašanjem oštetio je naše trgovačko društvo za iznos od ukupno 10.672 kune, što predstavlja naknadu za korišćenje auto-puta. On je takvim ponašanjem sa unapred smišljenom namerom dovodio blagajnike u zabludu da će neplaćenu putarinu naknadno podmiriti, iako je prilikom svog ulaska na auto-put znao da to neće učiniti", tvrdi predstavnik HAC-a.

Dominik je, inače, oženjen i otac je petoro dece, trenutno nezaposlen i bez imovine. Do sada nije suđivan i protiv njega se nije vodio neki drugi sudski postupak.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Dinar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.