Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na autoputu u Makedoniji otvorena četvrta naplatna rampa, u planu još dve

Naplata četvrte putarine kroz Makedoniju na novoj naplatnoj rampi na autoputu Demir Kapija-Smokvica kod Đevđelije, zvanično je počela u ponedeljak, te će svi putnici koji sada kreću ka Grčkoj imati dodatni trošak i još jedno stajanje.

Cena putarine za vozače B kategorije, tj. vozače automobila na ovoj naplatnoj rampi iznosi 100 denara, odnosno dva evra, što znači da će svi oni koji se od sad upute ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Grčkoj za putarinu kroz Severnu Makedoniju morati da izdvoje ukupno 300 denara što je oko šest evra.

Prva naplatna rampa se nalazi posle nekih 16 kilometara od ulaska u Makedoniju. Putarina košta 60 denara, odnosno 1,5 evra ukoliko plaćate u evrima što je skuplje nego ako imate denare.

Druga naplatna rampa je pre Velesa, odnosno na 63. kilometru od ulaska u Makedoniju. Putarina ovde košta 80 denara tj. 1,5 evra.

Treća se nalazi neposredno pre isključenja za Prilep i Bitolj, na 94. kilometru od ulaska u Makedoniju. Putarina iznosi 60 denara.

Nakon ove naplatne rampe putnici nailaze na novu, četvrtu, u kod Đevđelije gde moraju da izdvoje dodatnih 100 denara.

Za ostala vozila putarina na novoj naplatnoj rampi iznosiće između 160 i 430 denara u zavisnosti od kategorije vozila.

Najavljene nove naplatne rampe

Kako najavljuju u makedonskom Javnom preduzeću za državne puteve u narednom periodu biće izgrađene dve nove naplatne rampe na autoputu: Miladinovci-Štip i jedna na autoputu Kičevo-Ohrid, a elektronska putarina biće uspostavljena na naplatama Koridora 8 (Miladinovci, Glumovo, Zelino, Tetovo i Gostivar).

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.