Izvor: Blic, 03.Sep.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NAJVEĆI POŽAR U ISTORIJI LOS ANĐELESA" Evakuisano nekoliko stotina osoba iz više od 700 domova

Više stotina ljuidi je evakuisano, a glavni autoput je zatvoren, nakon što se šumski požar u severnom predgrađu Los Anđelesa brzo pretvorio u, kako je rekao gradonačelnik Erik Garčeti, "najveći požar u istoriji" tog grada.

Požar "La Tuna", nazvan po području kanjona gde je izbio u petak, zahvatio je 2.023 hektara i naveo zvaničnike da evakuišu više od 700 domova u severnom kraju Los Anđelesa i obližnjim gradovima Burbenk i Glendej, naveli su zvaničnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zvaničnici upozoravaju na nepredvidive vetrove koji bi mogli da ih primoraju da prošire zonu evakuacije, nakon što je jedna kuća uništena danas u požaru u Los Anđelesu, prenosi Rojters.

- Sem toga, nije bilo ikakvih gubitaka imovine - rekao je Garčeti na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Požar je obuzdan na samo 10 odsto površine koju je zahvatio, a više od 500 vatrogasaca bori se s vatrom.

- Za ovaj požar, koji je juče izbio, sada možemo da kažemo da je najveći požar u istoriji Los Anđelesa, u smislu površine koju je zahvatio - rekao je Garčeti novinarima.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.