Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Radovi na severu napreduju bolje od planiranog

BEOGRAD -

Radovi na izgradnji autoputa na severnom kraku Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, napreduju bolje nego što je planirano, izjavio je danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i najavio još jednu kontrolu radova na toj deonici u utorak.

"Radovi, koji su počeli 27. aprila, apsolutno idu i pre roka se završavaju deonice koje je trebalo da počnu sa radom. Prva kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće 1. juna kada ćemo videti šta se uradilo i do tada bi trebalo da otvorimo radove na celoj deonici", rekao je Mrkonjić Tanjugu.

U 2010. godini biće, prema rečima ministra za infrastrukturu, otvoreni radovi u vrednosti od oko 800 miliona evra na svih 230 kilometara na Koridoru 10 kroz Srbiju.

Ministar je istakao da to ministarstvo planira ove godine da završi ceo severni krak Koridora 10 odnosno ukupno oko 130 kilometara autoputa.

On je objasnio da pored izgradnje 110 kilometara leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i obilaznice oko Subotice do Kelebije to obuhvata i obilaznicu oko Novog Sada u dužini od oko 12,5 kilometara i novi most kod Beške sa priključnim saobraćajnicama.

"Znači, ukupno je oko 130 kilometara na autoputu između Beške i Horgoša i planiramo da do kraja godine završimo sve. Dozvoljavam mogućnost da se eventualno most Beška prolongira za mesec-dva", naveo je Mrkonjić.

On je istakao da je to jedan od najvećih objekata te vrste koji se trenutno gradi u Evropi dodajući da će "sigurno do 1. maja sledeće godine biti završen ceo severni krak i da će moći da se vozi autoputem punog profila".

Odgovarajući na pitanje novinara da li na severnom kraku Koridora 10 postoje bilo kakvi problemi između izvođača i lokalnih vlasti, Mrkonjić je kazao da ima manjih problema, ali da nisu toliko značajni.

"Naravno, kad se tako velike investicije rade, mora da ima nekih problema. Ali, nisu to problemi tog ranga da bi sada morali njima da se bavimo", naveo je ministar.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.