Ministri se menjaju ali ne i praksa: Mrkonjić i Antić svečano otvorili parče deonice

Izvor: Blic, 04.Sep.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri se menjaju ali ne i praksa: Mrkonjić i Antić svečano otvorili parče deonice

Novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić nastavio je praksu svojih prethodnika, pa je tako danas otvorio put na koridoru 10 dužine svega 3,7 kilometara. On je sa svojim prethodnikom Milutinom Mrkonjićem svečano pustio u promet zapravo deo deonice autoputa kod Novog Sada, koja se gradila čak sedam godina.

Kako je rečeno na otvaranju, reč je delu projekta izgradnje novosadske obilaznice u vrednosti od 40 miliona evra.

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Antić kazao je novinarima na otvaranju da završtkom te deonice, autoput punog profila postoji od Subotice do mosta preko Dunava kod Beške, i dodao da je to "dobra stvar".

Antić je zahvalio bivšem ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću koji je prisustvovao otvaranju i dodao da "inženjer Mrkonjić nije davao rokove, ne znam da li bi u ovoj dinamici ovo završili".

Novi ministar saobraćaja je upozorio i da na autoputu na postoji dobra signalizacija za isključenje za Novi Sad.

- To sam i kao gradjanin signalizirao (direktoru Puteva Srbije Zoranu) Drobnjaku, a danas mu i kao Ministar dajem nalog da to ispravi - kazao je on.

Antić je najavio da će ubuduće više saradjivati s gradonačelnikom Novog Sada u velikim projektima. Direktor puteve Srbije Zoran Drobnjak kazao je da ugovor o izgradnji novootvorene deonice potpisan 2007. godine, ali su postojali problemi s gasovodom, naftovodom, problemi sa Elektrovojvodinom.

- To je trajalo malo duže, ali uspeli smo da zaršimo - kaao je on i doda da će do kraja ove godine raditi sve naplatne rampe na toj deonici autoputa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da je za Novi Sad veoma bitna izgradnja tog dela autoputa jer deo grada "čeka da se industrijksi pokrene".

- Mnogi investitori su ovde kupili parcele, a nisu krenuli u izgradnju objekata - kazao je Vučević.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministri se menjaju ali ne i praksa: Mrkonjić i Antić svečano otvorili parče deonice od 3,7 kilometara

Izvor: Blic, 04.Sep.2013

Novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić nastavio je praksu svojih prethodnika, pa je tako danas otvorio put na koridoru 10 dužine svega 3,7 kilometara. On je sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem svečano pustio u promet zapravo deo deonice autoputa kod Novog Sada, koja se gradila čak sedam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.