Miloš Veliki oborio sve rekorde FOTO

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 09:11

"Miloš Veliki" oborio sve rekorde FOTO

Produženi praznični vikend je završen, a sa njim i saobraćajne gužve. Na autoputu Miloš Veliki juče nije bilo većih zadržavanja, a tokom prethodnih nekoliko dana kroz naplatnu rampu u Preljini prošao je najveći broj automobila od otvaranja ove deonice autoputa.

"Kroz naplatnu rampu prošlo je rekordnih preko 73.000 vozila, a samo u četvrtak je naplaćena je putarina za 9.000 vozila, što je za 10,5 procenata više od najveće zabeležene naplate. Slična >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija bila je i u petak. Do zadržavanja tih dana vikenda je došlo jer na samom izlasku sa naplatne rampe u Preljini, kapaciteti magistralnog puta nisu bili dovoljni da u jednom trenutku prime toliki broj vozila", rekao je za RINU Saša Savić iz JP "Putevi Srbije"

On ističe da su vozači ispoštovali apele nadležnih, krenuli kućama na vreme i zato nije bilo većih saobraćajnih gužvi u ponedeljak i utorak.

"Praksa je pokazala da se često na putovanje kreće u zadnji čas i zato smo apelovali na sve da svoj polazak ipak prilagode i ne kreću na put od 17 do 20 časova što je većina ispoštovala. Mnogi naši sugrađani krenuli su dan ranije i u ponedeljak je kroz naplatnu rampu prošlo oko 13.500 vozila, a juče je prolazilo oko 1.000 vozila po satu, što nije izazvalo ni zastoje ni gužve. Svi naplatni kanali su radili bez minuta pauze, što je dodatno sprečilo duže zaustavljanje vozila", kaže Savić.

Veće saobraćajne gužve zabeležene su na obilaznom putu oko Čačka i Užica, a situaciji je dodatno otežao udes koji se dogodio kod Sevojna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velike gužve na obilaznicama oko Čačka i Užica za praznike VIDEO

Izvor: B92, 05.Maj.2021

Produženi praznični vikend je iza nas, a sa njim su došle i saobraćajne gužve. Na obilaznicama oko Čačka i Užica juče je sve bilo prepuno automobila, a gužve su se očekivale i za danas. Da li je povratak sa odmora završen ili su putevi i dalje zagušeni?..U Preljini je dobra situacija nema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.