Mihajlović: Mrkonjić odgovoran po komandnoj odgovnornosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Mrkonjić odgovoran po komandnoj odgovnornosti

Ne svaljujem odgovornost na prethodno ministarstvo, izjavila je danas ministarka infrastrukture i građevinarstva, Zorana Mihajlović, povodom krivične prijave koju je u ime Ministarstva podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv bivšeg ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i još 13 odgovornih lica za propuste u gradnji autoputa Ub - Lajkovac.

Mihajlovićeva je, gostujući u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine, istakla da su ministri po komandnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovornosti odgovorni za ono što se događa u njihovom resoru, a da za deonicu Ub – Lajkovac od 4,5 kilometra čak tri meseca nije ni bilo nadzora, što je takođe odgovornost ministra.

"Činjenica je da je put propao i da četiri i po kilometra puta moraju ponovo da se rade. Ne da se popravljaju, već se mora skidati četiri metra dubinskog sloja, što će koštati najmanje milijardu dinara", ističe ona i dodaje da će završetak radova na celom Koridoru 11 kasniti zbog loše izvedenih radova na ovoj deonici.

Ministarka kaže da je na deonici Obrenovac - Ub završeno 80 odsto svih poslova, a da je na deonici od Lajkovca do Ljiga problematičan tunel.

Na pitanje da li krivičnom prijavom protiv Mrkonjića želi da prikrije svoju odgovornost za probijanje obećanih rokova, Mihajlovićeva kaže da nije "toliko maštovita", te da ne vidi problem u tome da nešto na šta se čekalo 30 godina kasni mesec ili dva.

Ima onih koje žele da izoluju predsednika

Mihajlovićeva nije želela da pojasni koje su to interesne grupe koje rade protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali kaže da ima onih koje žele da izoluju predsednika i da sprovedu svoje interese.

"Razlika između Vučića i ranijih lidera je u tome što se Vučić oformio kao državnik i zna da takve grupe postoje", zaključuje ona.

Govoreći o teškoj saobraćajnoj nesreći na neotvorenoj deonici Koridora 11 od Lajkovca do Uba, u kojoj su stradale tri osobe, ministarka kaže da taj deo autoputa jeste fizički završen, ali da nije otvoren.

Na kritike stručnjaka da taj deo nije bio propisno obeležen, Mihajlovićeva kaže da ne želi da ulazi u raspravu sa stručnjacima, ali da je činjenica da je neko sklonio betonske bankine od tri i po tone koje su blokirale ulazak na nezavršeni autoput.

"Ne bih htela da govorim na način da je problem u onima koji obeležavaju put. Kako je moguće da neko razbije betonske bankine od tri i po tone", pita se ona.

Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke, kaže da ne zna da li je najglasniji zagovornik izbora u SNS, te da ima razloga i za i protiv njih.

"Lično sam za, jer volim izbore, to je najotvoreniji način da se izmeri ko je šta uradio. Sa druge strane, situacija u parlamentu nije ni prijatna i ni konstruktivna. Puno je stvari koje se dešavaju", kaže ona.

Odbacuje teze da bi izbori služili da se promeni odnos snaga u Vladi Srbije i kaže da nema trzavica među ministrima.

"Nisam u sukobu ni sa jednim ministrom u vladi. Menja se Srbija, normalno je da polemišemo oko rodne ravnopravnosti ili oko pozicije Srbije na svetskoj listi brzine izdavanja građevinske dozovle", kaže ona.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.