Mihajlović: Država i kompanije partneri u energetskoj tranziciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022, 13:23

Mihajlović: Država i kompanije partneri u energetskoj tranziciji

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je danas Gaspromovu benzinsku stanicu Stari Banovci na novosadskom autoputu, gde se upoznala s projektom uvođenja solarnih elektrana na benzinskim stanicama NIS-a.

Ona je poručila da su kompanije i država partneri jer se samo tako može doći do rezultata u energetskoj tranziciji.

"Bez partnerstva je nemoguće zamisliti budućnost u kojoj treba da proizvedemo dovoljno energije i da ona bude zelena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pozivam i druge privredne subjekte da slede dobar primer NIS-a", rekla je ona.

Kako je rekla, NIS uvođenjem solarnih panela na benzinskim stanicama štedi 15 odsto energije.

Ministarka je istakla da je ovo jedan od načina da privreda energetski bude samodovoljna.

"Ministarstvo i vlada su jasno opredeljeni ka zelenoj tranziciji i energiji i to je prioritet na kojem ćemo raditi", poručila je ona.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da su i u ovo izazovno vreme prioriteti te kompanije stabilno snabdevanje tržišta, obezbeđivanje novih izvora energije i veća energetska efikasnost.

On je podsetio da NIS uspešno postupa po principima održivog razvoja.

Naglasio je da su solarne elektrane na osam benzinskih stanica dokaz da se sprovodi zelena agenda i ulaže u obnovljive izvore energije.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavljen projekat „Solarni paneli“ na benzinskim stanicama NIS-a

Izvor: Blic, 27.Maj.2022

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, obišla je danas, u pratnji Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora NIS-a, benzinsku stanicu „Stari Banovci“ na autoputu Beograd-Novi Sad kako bi se upoznala sa projektom uvođenja solarnih elektrana na benzinskim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.