Mali:Naći izvore rasta i kroz povećanje investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali:Naći izvore rasta i kroz povećanje investicija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je porast investicija koje se finansiraju iz državnog budžeta osnova rasta i da je važno da novac za tu namenu raste iz godine u godinu.Naveo je i da će ove godine biti završeni svi krakovi autoputa ka Grčkoj i Bugarskoj i da je u toku rehabilitacija velikog broja kilometara pruga.

"Moj posao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nađemo izvore rasta i kroz povećanje investicija", rekao je Mali, a na pitanje kako se snašao u novoj ulozi ministra finansija, s obzirom da su ga odmah po izboru sačekali razgovori sa MMF-om, kaže da je stekao iskustvo kao gradonačelnik Beograda ali da su izazovi uvek različiti i da mu je čast što radi u Vladi Srbije.

"Posle samo dve nedelje mog mandata imao sam tu mogućnost da učestvujem u razgovorima i obavestim građane Srbije da smo napravili dogovore koji nam daju novi aranžman sa ovom institucijom i još veću sigurnost da godine koje dolaze po pitanju makroekonomske stabilnosti i novih investicija i razvoja naše privrede, budu više i bolje obećavajuće za naše građane", izjavio je Mali.

Dodao je da je sada na svima u Vladi kao timu da u korist građana još više unaprede privredno okruženje i konkurentnost privrede, te da je posao svih da se sada bave stvaranjem uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Završavamo sve krakove auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj"

Izvor: B92, 13.Jun.2018

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je porast investicija koje se finansiraju iz državnog budžeta osnova rasta..On je rekao i da je važno da novac za tu namenu raste iz godine u godinu...Naveo je i da će ove godine biti završeni svi krakovi auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.