Kalifornija: Širi se šumski požar, poziv za evakuaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalifornija: Širi se šumski požar, poziv za evakuaciju

Šumski požar koji se brzo širi u severnom delu Kalifornije, naterao je zvaničnike da danas zatvore oba smera autoputa 5 koji povezuje tu američku saveznu državu sa susednim Oregonom i pozovu građane da se evakuišu.

Požar u okrugu Šasta prijavljen je juče popodne i nakon nekoliko sati proširio se na 500 ari i širi se u području od oko 320 kilometara severno od San Franciska.

Kako je saopšteno, na licu mesta je nekoliko vazdušnih i kopnenih ekipa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a očekuje se dolazak još nekoliko, preneo je AP.

Do požara je došlo nekoliko nedelja nakon požara u kome je nastradalo osam ljudi i izgorelo oko 1.100 kuća u istom području.

U međuvremenu, šumski požar u istočnom delu Kalifornijem u Sijera Nevadi, nastavio je da gori.

Državni put 108 je zatvoren, a pozvane su dodatne ekipe vatrogasaca da ga ugase.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Širi se šumski požar, poziv za evakuaciju

Izvor: B92, 06.Sep.2018

Šumski požar koji se brzo širi u severnom delu Kalifornije naterao je zvaničnike da zatvore oba smera auto-puta 5 koji je povezuje sa susednim Oregonom...Zvaničnici su pozvali i građane da se evakuišu...Požar u okrugu Šasta prijavljen je juče po podne i nakon nekoliko sati proširio se na 500...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.