Ilić: U mandatu ove vlade 200.000 novih radnih mesta

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: U mandatu ove vlade 200.000 novih radnih mesta

Ilić je u intervjuu "Večernjim novostima" rekao da će za 38 meseci biti završene deonice autoputa Beograd-južni Jadran od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, naglašavajući da je za taj posao obezbeđeno finansiranje pod povoljnim uslovima.
Na pitanje koja je sudbina ulaska tog auto-puta u Beograd i deonice od Preljine do Požege, Ilić je rekao da će najverovatnije biti dodeljena koncesija, a putem koncesije će se, kako je dodao, verovatno graditi i deonica od Požege >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << do Boljara odnosno do granice sa Crnom Gorom.
Najavio je i da će se graditi još jedan most na Savi za pun profil auto-puta.
Iako je ministar finansija Mlađan Dinkić najavio da država više neće graditi stanove za tržište, Ilić je kazao da država "nastavlja izgradnju tih kvadrata", jer posao koji daje rezultate ne treba prekidati.
"Građevinska direkcija Srbije trenutno samo u Beogradu zida 5.300 stanova, a po modelu 'Stepe' otvoriće se i gradilišta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...Koliko će se tačno zidati stanova još nije poznato, ali će svakako profit od oko 1,5 milijardi dinara, koji je Direkcija ostvarila u ovoj godini, uz kredite, biti uzidan u nove kvadrate", rekao je ministar.
Ilić je najavio da će se naredne godine graditi više nego u prethodnom periodu, navodeći da je samo odlaganjem konverzije zemljišta država na godinu dana otvorila vrata investicijama vrednim oko dve milijarde evra.
"Ne mogu da govorim da je konverzija uz naknadu nešto dobro, ako je samo jedna urađena u Beogradu za tri godine, a hiljade investitora čeka da im se predmeti reše. Konverzija je zakočila investicije", kazao je on.
Ilić je istakao da će se novim zakonom o planiranju i izgradnji regulisati pitanje konverzije i izrazio očekivanje da će ona biti ukinuta, dodavši da svi koji napadaju i kritikuju odlaganje konverzije "ne misle dobro Srbiji".
"Čak 26 institucija iz sveta, koje su se nama obratile, traže da se konverzija ugasi, jer je to leglo korupcije", kazao je Ilić.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.