Epilog zločina u Pakistanu: Osuđeni na smrt zbog grupnog silovanja

Izvor: B92, 20.Mar.2021, 19:49

Epilog zločina u Pakistanu: Osuđeni na smrt zbog grupnog silovanja

Dvojica muškaraca osuđena su na smrt zbog grupnog silovanja žene na autoputu u Pakistanu prošle godine.

Ovaj napad pokrenuo je proteste širom zemlje i poziva na pooštravanje zakona.

Muškarci, Abid Malhi i Šafkat Husain, osuđeni su za grupno silovanje, otmicu, pljačku i terorizam, prema pisanom nalogu koji je izdao sudija u istočnom gradu Lahoru, prenosi Rojters.

Žena je silovana pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autoputa u istočnoj provinciji Pandžab nakon što joj je automobil ostao bez goriva dok je u septembru vozila svoje dvoje dece.

Demonstranti su izašli na ulice rekavši da Pakistan treba da uvede zakonske reforme i učini više na zaštiti žena i dece nakon niza sličnih slučajeva.

U decembru je Pakistan uveo novi zakon o silovanju, uspostavljanjem posebnih sudova u pokušaju da ubrza krivično gonjenje i uspostavljanjem nacionalnog registra prestupnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.