Dulić: Sutra otvaranje autoputa od Horgoša ka Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Sutra otvaranje autoputa od Horgoša ka Beogradu

SUBOTICA - Dvadeset kilometara autoputa od Horgoša prema Beogradu biće pušteno u promet tokom sutrašnjeg dana, saopštio je danas u Subotici ministar ekologije i prostornog planiranja Oliver Dulić i najavio da će deonica od Horgoša do Beograda biti završena do kraja 2011. godine.

"Kada smo otvarali radove rekli smo da će oni biti završeni do 29. novembra. Ovo je period kada se postavljaju nova pravila u funkcionisanju javnih poslova. Tako ćemo sutra bez ikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pompe pustiti u promet deo autoputa, a već na proleće biće raspisan tender za novih 20 kilometara", rekao je Dulić u Subotici.

On je tokom radne posete gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću rekao da Vlada i dalje podržava grad u realizaciji velikih investicija, posebno kada je reč o Ipsilon kraku i izgradnji industrijskog parka.

Vlasništvo nad polovinom zemljišta

"Država je do sada preuzela vlasništvo nad polovinom zemljišta kojim treba da prođe zaobilaznica. Ipsilon krak konačno nije deo samo lokalnog nego državnog interesa i ja se ministru Duliću zahvaljujem na trudu", rekao je gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Oliver Dulić je ocenio da je izgradnja Ipsilon kraka višedecenijska tema i da predstavlja jedan od simbola tipičnog ponašanja u Srbiji.

"U Srbiji su mnogi radovi započeti, a projekti nisu dovršavani. Mogu da kažem da realizacija Ipsilon kraka nikada nije bila bliža kraju nego danas. Zaobilaznica neće biti samo prsten oko grada, ona će biti i šansa za ozbiljan ekonomski rast", rekao je Dulić.

Direktorica republičke agencije SIEPA Vesna Perić je rekla da joj je drago što je Subotiča kupovinom kasarne Petar Drapšin konačno došla do zemljišta za industrijski park. Ministar Dulić je rekao da je otkup zemljišta i opremanje industrijskog parka samo početak posla.

"Da bi vam strani investitori došli u Suboticu morate raditi mnogo, morate znati da ih dovedete, morate biti vredni i uporni", rekao je Dulić.

Zatvorske kazne za ilegalnu gradnju

Na pitanja o najavama da će za ilegalnu gradnju ubuduće biti zaprećene zatvorske kazne i zbog čega slične odredbe po starom zakonu nisu primenjene, Dulić je rekao da su dosadašnjim zakonom zatvorske kazne za ilegalnu gradnju bile smešne i da je to osnovna razlika između dva zakona.

"Do sada su određivane kazne koje su svođene na neki društveno koristan rad i bile su sprdnja. Mi smo ovoga puta nelegalnu gradnju svrstali među veoma teška krivična dela koja predstavljaju opasnost i zaprećena kazna je prilično velika", rekao je Dulić i istakao da više neće biti moguće kršenje zabrane gradnje i da je za to krivično delo zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

On je rekao da će država u narednim danima pokazati da je ozbiljna u nameri da reši urbanistički haos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završeno 20 km autoputa

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2009

Dvadeset kilometara autoputa od Horgoša prema Novom Sadu biće pušteno u saobraćaj tokom sutrašnjeg dana, saopštio je ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.

Nastavak na Radio 021...

Puštanje dela autoputa u saobraćaj

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2009, 11:50

Dvadeset kilometara autoputa od Horgoša prema Beogradu biće pušteno u promet u toku današnjeg dana, saopštio je ministar ekologije i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.