Deonica autoputa Kragujevac - Batočina otvorena za saobraćaj

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deonica autoputa Kragujevac - Batočina otvorena za saobraćaj

Deonica autoputa od Kragujevca do Batočine, dužine šest kilometara, u četiri trake puštena je danas u saobraćaj.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je na otvaranju te deonice, da se kompletan završetak autoputa i povezivanje sa Koridorom 10 očekuje do kraja 2017.

Prethodnih godina završeno je devet kilometara tog autoputa, a predstoje radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na još 3,7 kilometara deonice kod Batočine, kao i još pet kilometara do povezivanja sa Koridorom 10.

Mihajlović je rekla da će biti nastavljena ulaganja u infrastrukturu i da za to ima novca.

Navela je da je završeno 150 kilometara autoputa i da će ove godine biti obnovljeno 200 kilometara puteva.

"Kad je reč o putevima, uvek može brže i bolje, ali trudili smo se u prethodne dve godine da pokrenemo sve projekte. Ne postoji projekat koji nismo ubrzali najviše moguće", navela je Mihajlović.

Ona je napomenula da se ranije često dešavalo da se uzimaju krediti, a da nema projektne dokumentacije, tako da je uvek bilo kašnjenja na početku što je i kasnije, tokom njenog mandata, usporavalo projekte.

Ona je dodala da je turizam velika mogućnost Srbije, a osnovni preduslov za njegov razvoj je infrastruktura.

Mihajlović je istakla i da će glavni kriterijumi za novu vladu biti rad i rezultati.

"Mandatar Aleksandar Vučić jasno je rekao, a svako od nas se sa tim slaže, da su rad i rezultati glavni kriterijumi za novu vladu. To je uvek kriterijum, odnosno ono što je vlada radila u prethodne dve godine", rekla je Mihajlović.

Direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak kazao je da je do sada u radove na izgradnji autoputa uloženo 1,3 milijardi dinara, a da je za preostale radove potrebno još 1,6 milijardi dinara.

"Do 2014. godine je na ovih šest kilometara bila urađena leva traka autoputa, ali sada smo završili i obnovu desne trake. Taj put sada neće morati da se radi u narednih 20 ili 30 godina", kazao je Drobnjak.

On je najavio da će se raditi još 3,7 kilometara puta na izlazu iz Batočine ka Kragujevcu, gde treba da se reši pitanje eksproprijacije, a umesto petlje u Žirovnici radiće se kružni tok, kao i još pet kilometara do povezivanja sa autoputem Beograd-Niš. Sredstva za sve ove radove biće obezbeđena budžetom Srbije.

Deonica autoputa od Kragujevca do Batočine ima ima četiri trake, nema zaustavnu traku, a ograničenje brzine je 100 kilometara na čas.

Na izgradnji deonice koja je danas otvorena radilo je Preduzeće za puteve Kragujevac.

Obilasku deonice prisustvovali su i načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić i predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.