Da li će Crna Gora dobiti auto-put 30. septembra? Ni ministar nije siguran

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Crna Gora dobiti auto-put 30. septembra? Ni ministar nije siguran

Bar -- Krajni rok za završetak prve deonice autoputa Bar-Boljare je 30. septembar.

Ipak, pitanje je da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Govoreći o najznačajnijem infrastrukturnom projektu-autoputu Bar-Boljare, Nurković ističe da je najveći deo fizičkih radova završen.

"Predstoji asfaltiranje i elektro-mašinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instalacije. Krajnji rok je 30. septembar. Jedino je pitanje da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada. Kvalitet radova je dobar. Radi se na petlji Smokovac. Bemaks je renomirana kompanija i oni će te poslove uraditi na vreme", kazao je Nurković novinarima na radnom doručku.

Na pitanje da li će auto-put biti pušten u saobraćaj ako ne dobiju upotrebnu dozvolu, Nurković jasno odgovara.

"Ne mogu da kažem da ćemo u saobraćaj pustiti auto-put ako ne dobijemo upotrebnu dozvolu. To je veliki rizik", naglašava Nurković.

Govoreći o gradnji druge deonice auto-puta, Nurković, kako javlja CdM, ističe da je Ministarstvo kod Evropske komisije apliciralo za iznos od 20 odsto od predračunske vrednosti.

"Verujem da do kraja godine možemo da nađemo partnera za drugu deonicu. Sarađujemo sa Srbijom jer je važno da se radi s obe strane zbog povezanosti", naveo je Nurković.

"Nadam se da ćemo do Beograda putovati za četiri, umesto devet sati", istakao je Nurković.

Kaže i da će putarina na auto-putu najverovatnije biti od 3,5 do četiri evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.