DSS: Nesaglediva šteta od izgradnje autoputa od Niša do Drača

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nesaglediva šteta od izgradnje autoputa od Niša do Drača

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je istrajavanje Vlade Srbije da se izgradi autoput od Niša do Drača, preko Prištine i Tirane, čin vrhunske neodgovorosti prema državnim interesima.

"To nije 'Autoput mira', kako ga nazivaju predsednica Vlade Ana Brnabić i komesarka Evropske komisije za transport Violeta Bulc, već 'Autoput Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Albanija', koji se nameće iz očigledne koristi koju ima Albanija i štete koju Srbija sebi dobrovoljno i poslušnički nanosi", navela je DSS u saopštenju.

DSS dodaje da izgradnjom tog puta Srbija sama sebi izbacuje iz ruke adut najviše vrednosti u razgovorima o normalizaciji odnosa Srba i Albanaca na Kosovu, kao i u regulisanju odnosa sa Albanijom, u ovom momentu Srbiji neprijateljskom zemljom.

"Argumenti koji ministarka Mihajlović koristi da opravda realizaciju ovog štetnog projekta potpuno su besmisleni, a onaj da će izgradnjom autoputa Srbija dobiti izlaz na more je tragikomičan", dodaje DSS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.