AMS upozorava na zimske uslove vožnje u planinskim predelima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 12:18

AMS upozorava na zimske uslove vožnje u planinskim predelima

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače pre svega na putevima u planinskim predelima, upozorava Automoto savez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima i graničnim prelazima.

AMS S navodi da u večernjim satima treba računati na niske temperature i poledicu, zbog čega će i uslovi za vožnju biti zahtevniji.

Kad je reč graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama Uprave granične policije teretna vozila čekaju tri sata Batrovcima, dva na Preševu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Šidu, sat i po na Horgošu i sat vremena prelazu Sremska Rača.

AMS S upozorava vozače da će do 13. decembra do 17 časova biti izmenjen režim saobraćaja zbog radova na ispitivanju instalirane opreme u tunelu Železnik i to na Obilaznici oko Beograda i to tako što će od petlje Ostružnica do petlje Orlovača biti zatvorena preticajna traka na desnoj kolovoznoj traci, a saobraćaj će se odvijati voznom trakom u smeru ka Bubanj Potoku)

Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima).

U noći između 8. i 9. decembra u periodu od 22 do 3 časa, izvodiće se radovi na demontaži državnih zastavica na delu državnog puta od petlje Autokomanda do petlje Aerodrom, u smeru ka Šidu. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka, a saobraćaj će se odvijati u voznoj i zaustavnoj traci.

Izmenjen je režima saobraćaja na deonici petlja Žednik - petlja Bačka Topola zbog radova na rehabilitaciji kolovozne trake u smeru Subotica - Novi Sad, a saobraćaj iz pravca Subotice ka Novom Sadu preusmeren je u preticajnu traku suprotnog smera i odvija se dvosmerno.

AMS S podseća da je od juče od podne u saobraćaj puštena deonica Granični prelaz Horgoš - Novi Sad (desna kolovozna traka. Na toj deonici ograničenje brzine u zimskom periodu biće 100 km/h, zbog nedovršenih radova koji će se nastaviti nakon završetka zimske službe koja traje do 31. marta naredne godine ili ranije ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Najduže čekanje za kamione na granici tri sata, putnička vozila bez zadržavanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2021

Prema poslednjim informacijama iz Uprave granične policije teretna vozila najduže čekaju na graničnom prelazu Batrovci, gde se na izlaz iz zemlje čeka tri sata, dok za putnička vozila nema zadržavanja na granicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.