Večeras pojačan saobraćaj, posebno na autoputevima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2021, 06:48

Večeras pojačan saobraćaj, posebno na autoputevima

U Srbiji je večeras pojačan intenzitet saobraćaja koji je karakterističan za poslednji radni dan u nedelji, saopštio je AMSS.

Veći priliv vozila je na auto-putevima, ali i ostalim putevima prvog i drugog prioriteta, kao i na putevima koji vode ka našim graničnim prelazima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnoj stanici Preljina, na naplati, zadržavanje vozila je 30 minuta.

Na graničnim prelazima i večeras se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << beleže duža zadržavanja, tako se na Horgošu, na izlazu čeka oko četiri sata, a na ostalim prelazima od pola sata do sat i po.

Na većini graničnih prelaza bez većih zadržavanja

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je večeras da na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji nema zadržavanja, osim na naplatnoj stanici Preljina, gde na naplati vozila čekaju 30 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš na izlazu zadržavanje za putnička motorna vozila i autobuse je četiri sata.

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička vozila je 90 minuta, a na izlazu 30 minuta, na Kelebiji na izlazu putnička vozila čekaju 60 minuta, na Gradini na izlazu 30, a na ulazu 40 minuta, kod Sremske Rače na izlazu 40, dok na Kotromanu putnička vozila i na ulazu i na izlazu čekaju 45 minuta.

"Putevi" podsećaju da su na autoputu E-75, na graničnom prelazu Horgoš - petlja Horgoš do 12. avgusta u toku radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije, u smeru ka Novom Sadu, pa je saobraćaj u zoni radova preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku.

Na autoputu E-70, od petlje Pećinci, na desnoj strani, od 9. avgusta odvijaće se radovi na zameni žičane ograde, pri čemu će za saobraćaj u toku svetlog dela dana biti zatvorena zaustavna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Proteklog vikenda, od 30. jula do 1. avgusta, zabeležen je naintenzivniji saobraćaj na srpskim autoputevima od početka letnje sezone, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Precizira se da je našim autoputevima u tom periodu prošlo ukupno 803.074 vozila, što je u odnosu na isti vikend prethodne godine povećanje 54,1 odsto, dok u odnosu na 2019. godinu ovo povećanje iznosi 9,4 procenata.

"Pored najjačeg vikenda beležimo i rekorde na pojedinim čeonim naplatnim stanicama. Najveći protok vozila za dane vikenda ostvaren je na naplatnim stanicama: Beograd - 215.186 vozila i Stara Pazova - 131.250 vozila. Najveći protok vozila u jednom danu beležimo na sledećim naplatnim stanicama: 30. jula Beograd - 75.154 vozila i Preljina - 19.597 vozila, a 1. avgusta kroz stanicu Obrenovac prošlo je 26.999 vozila, što je najveći protok vozila od otvaranja ove naplatne stanice", navode "Putevi Srbije".

To preduzeće je pozvalo vozače da koriste elektronsku naplatu putarine, jer omogućava najbrži prolazak kroz naplatne stanice, bez zaustavljanja i bez kontakta, što značajno skraćuje vreme putovanja i predstavlja jeftiniji vid plaćanja putarine.

Na crnogorskim graničnim prelazima „Dobrakovo“ u Bijelom Polju i „Ranče“ u Pljevljima zabeležen je povećan intenzitet saobraćaja. Najveće opterećenje je, očekivano, tokom vikenda.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Horgošu kolaps – kolone kilometarske VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2021

Na putevima u Srbiji saobraćaj je jutros pojačan, što utiče na povremeno usporenu vožnju na nekim naplatnim stanicama, poput one kod Subotice ili Stare Pazove...Veći broj vozila očekuje se i na autoputu Miloš Veliki, zato i na naplatnoj rampi kod Preljine može biti povremenih zadržavanja, saopštio...

Nastavak na B92...

KRKLJANAC NA AUTO-PUTEVIMA SRBIJE, NIŠTA BOLJE NI NA GRANICAMA: Automobili i autobusi čekaju i do četiri sata

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021

Na graničnom prelazu Gradina, i na ulazu i na izlazu iz zemlje, putnička vozila čekaju 30 minuta..Na autoputevima u Srbiji saobraćaj je jutros pojačan, što utiče na povremeno usporenu vožnju na pojedinim naplatnim stanicama, poput one kod Subotice ili Stare Pazove, saopštio je Auto-moto savez...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.