Ako vidite da je neko ostavio par cipela na autoputu, znajte da ga je zadesila najveća TRAGEDIJA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2017, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vidite da je neko ostavio par cipela na autoputu, znajte da ga je zadesila najveća TRAGEDIJA (FOTO)

Razlog će vam slomiti srce

Stotine parova cipela može se naći po putevima, parkovima, javnim površinama na Novom Zelendu iz razloga koji će slomiti i najtvrđa srca.

Naime, radi se o projektu podizanja svesti o stopi samoubistva u zemlji. Ožalošćene porodice su donirale cipele svojih voljenih koji su izvršili samoubistvo.

Slike cipela rasutih je zastrašujuća. One su simbol svakog izgubljenog života u proteklih godinu dana na Novom Zelandu i predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vizuelni podsednik svakome da kaže sebi "Izdrži, nemoj pokleknuti , svaki par obuće pripadao je nekome".

NATIONAL FAILED and over nine years caused untold damage!https://t.co/UKkTk7XQnM

— Terry Morris (@jemerlia) September 14, 2017

Ova akcija je deo kampanje građanskog društva kojom se teži da se pridobije podrška vlade za poboljšanje zdravstva, prvenstveno nege osoba obolelih od mentalnih bolesti, kao i sprečavanje njihovog izopštavanja iz društva.

Jedna od majki koja učestvuje u ovom projektu je Džejn Stivens koja je izgubila sina Nikija 2015. godine koja se nada da će ovim poduhvatom podići svest o tragediji koja pogađa ovu ostrvsku zemlju.

Inače, stopa samoubistva na Novom Zelandu je u porastu. Ove godine je 606 osoba presudilo sebi, u odnosu na 579 prethodne godine i 564 u 2015, a najveći broj samoubistva izvrše mladi od 15 do 19 godina.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.