AMSS: Moguće povećanje saobraćaja, oprez zbog kiše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2021, 08:31

AMSS: Moguće povećanje saobraćaja, oprez zbog kiše

Poslednji dani raspusta za osnovce kao i prvi vikend posle prvomajskih i vaskršnjih praznika može uticati da se broj vozila na autoputevima i pojedinim magistralnim pravcima povremeno povećava, što na mestima gde je saobraćaj usporen zbog radova može doneti kraće zastoje, saopštio je Automoto savez Srbije (AMSS).

AMSS dodaje da je ptreban oprez, jer su, iako je prestala kiša koja je tokom noći padala u pojedinim krajevima, kolovozi još uvek ponegde vlažni, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putevima pored reka i u kotlinama u prvoj polovini dana zbog magle i sumaglice vidljivost može biti mestimično smanjena.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije" , na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Batrovcima, gde teretna vozila na izlaz čekaju 90 minuta.

Na mestima gde je saobraćaj usporen, zbog radova, može doći do kraćih zastoja.

Na autoputu E-75, petlja Kolari-petlja Vodanj, u smeru Niš-Beograd od danas do 12. maja u periodu od 8 do 16 časova izvodiće se radovi na zameni habajućeg sloja asfalta.

Radovi će se izviditi u pokretu, u preticajnoj saobraćajnoj traci, saopštili su JP Putevi Srbije.

Paraćin-Zaječar (km 15+700) - od sutra do 17. maja od 8 do 18 časova radovi na održavanju osvetljenja u tunelu „Grza“. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz moguće kratkotrajne obustave od 15 do 30 minuta.

Na auto-putu E-75, petlja Jagodina-petlja Ćuprija, radovi na rekonstrukciji mosta preko reke Lugomir, do 6. jula. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka smera Beograd-Niš, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Auto-put E-70, petlja Šimanovci - petlja Pećinci, smer Beograd-Batrovci, danas u toku dana, radovi na održavanju horizontalne signalizacije središnje i desne ivične linije.

Radovi će se izvoditi u pokretu. Za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, nakon toga, izvodiće se radovi u zaustavnoj saobraćajnoj traci a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-75, most Beška - petlja Novi Sad Sever, do sutra od 7 do 17 časova radovi na košenju trave u razdelnom pojasu.

U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, po segmentima od po 5000 m.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07. 15 časova na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Uglavnom povoljni uslovi u saobraćaju

Izvor: Beta, 08.Maj.2021

Na putevima u Srbiji uslovi u saobraćaju danas su uglavnom povoljni, samo se posle podne i uveče očekuje veći promet vozila uoči završetka školskog raspusta, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).Kraći zastoji u saobraćaju mogući su zbog povećanog broja vozila i radova koji su u toku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.