Zavirite u Volkswagenov novi električni automobil FOTO

Izvor: B92, 11.Jul.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavirite u Volkswagenov novi električni automobil FOTO

Na Internet su “procurile” fotografije kokpita električnog hečbeka ID.3 koji će imati svetsku premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Fotografije su “skinute” sa promotivnog videa koji se nakratko pojavio na YT, da bi ubrzo bio uklonjen, a na njima su prikazani detalji digitalne instrument table, volana i centralnog ekrana multimedijalnog sistema. Upravo ovaj veliki ekran osetljiv na dodir dominira kokpitom Volkswagena ID.3. Pored njega, na komadnoj tabli se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bar još jedan digitalni displej – ispred vozača, umesto konvencionalnih analognih instrumenata.

Po svemu sudeći, VW ID.3 neće imati previše fizičkih komandi, već će se većini funkcija i podešavanja pristupati preko ekrana osetljivog na dodir, a nemački proizvođač ponudiće alternativu u vidu glasovnih komandi. Volkswagen je svetsku premijeru ovog automobila zakazao za septembar i frankfurtski auto-salon, a očekuje se da će prve zvanične fotografije biti objavljene tokom leta.

Model ID.3, koji se može porediti sa Golfom po veličini, biće osnovni električni model Volkswagena i koštaće manje od 30.000 evra u Nemačkoj. Prema tvrdnjama proizvođača, srednja varijanta imaće autonomiju od 420 kilometara između dva punjenja, prema novim WLTP standardima. Bazična verzija modela ID.3 imaće autonomiju od 330 km, a verzija sa najvećom baterijom će moći da pređe 550 km. Za pola sata punjenja najmanja baterija će imati energije za dodatnih 260 km.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.