ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Direktor Žitostiga osuđen na dve godine zatvora

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Direktor Žitostiga osuđen na dve godine zatvora

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na dve godine zatvora direktora preduzeća "Žitostig" iz Požarevca Gorana Milanovića jer je zloupotrebio položaj.

Svetlana Belić i Dejan Ranković osuđeni su zbog krivičnog dela falsifikovanje službene isprave na po 10 meseci kućnog zatvora uz primenu elektronskog nadzora, navodi se u saopštenju suda.

Prvostepenom presudom, od „Žitostiga“ AD u stečaju oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << krivičnog dela od 328.512.066,40 dinara, napominje sud.

Protiv ove optuženi i tužilaštvo za organizovani krminal imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Direktor Žitostiga osuđen na dve godine zatvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2015

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na dve godine zatvora direktora preduzeća "Žitostig" iz Požarevca Gorana Milanovića jer je zloupotrebio položaj...Svetlana Belić i Dejan Ranković osuđeni su zbog krivičnog dela falsifikovanje službene ispravena na po 10 meseci kućnog zatvora uz primenu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.