ZABORAVILI NA BENZIN: Najprodavaniji premijum automobil u SAD ima električni pogon (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABORAVILI NA BENZIN: Najprodavaniji premijum automobil u SAD ima električni pogon (VIDEO)

Momenat preokreta.

Po prvi put u istoriji, najtraženiji luksuzni model na američkom tržištu nema ispod haube motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Evo kako Rus reaguje kada mu auto podigne PAUK! (VIDEO)

Poredak na listi najprodavanijih premijum modela u 2018. potpuno je poremetio Teslin Model 3. U godini koja je iza nas u Sjedinjenim Državama prodato je 139.782 primeraka ovog vozila, što je Modelu 3 donelo prvu poziciju među luksuznim automobilima na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovom tržištu.

To je veliki uspeh kada se zna da ova američka kompanija proizvodi premijum električne automobile tek nekih desetak godina. Drugi na listi najprodavanijih premijum modela u SAD u 2018. bio je SUV Lexus RX sa 111.641 isporučenih vozila.

Poređenja radi, Tesla Model 3 bio je traženiji od dva popularna nemačka luksuzna SUV modela zajedno – Mercedes GLC stigao je u 2018. na adrese 62.435 kupaca u SAD, a Audi Q5 kupilo je 61.835 Amerikanaca. Sve ovo Modelu 3 je pošlo za rukom uprkos tome što proizvođač na tržište još nije izbacio najjeftiniju verziju od oko 35.000 dolara, što je cena kojom je svojevremeno najavio lansiranje svoje pristupačne limuzine - zbog čega su je mnogi kupci i rezervisali.

Trenutno najjeftiniji Model 3 u SAD košta 42.950 dolara, bez uračunatih državnih subvencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.