VW želi da postane lider u proizvodnji ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA: A evo šta su do sada uradili!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW želi da postane lider u proizvodnji ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA: A evo šta su do sada uradili!

Ambiciozno i smelo!

Nemački Folksvagen se oporavio od "Dizelgejt" skandala, a sada krupnim koracima se kreće ka dominaciji na tržištu električnih automobila (EV).

VW je skoro sav svoj fokus prebacio na EV, a kamen temeljac njegovog ambicioznog plana je fabrika u Cvikau.  To je najveća i najefikasnija evropska fabrika EV sa kapacitetom od 330.000 električnih automobila godišnje. Maksimalni kapacitet će rasti sa 1.350 na 1.500 vozila dnevno, a on će biti dostignut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2021. godine.

Svi misle da su putovanja za praznike skupa - POGLEDAJTE i uverite se da to nije istina

VW je potpuno prebacio ovaj pogon na e-mobiliti, tu se trenutno proizvodi električna verzija Golfa, a krajem sledeće godine počele i pravljenje kompaktnog električnog hečbeka iz I.D. porodice.  Nakon poslednje faze razvoja, iz pogona u Cvikau će dolaziti šest električnih Folksvagenovih modela.

VW planira da do 2025. godine postane svetski lider proizvodnje električnih automobila sa milion vozila godišnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.