VW ponovo igra na kartu kabrioleta – stigao je T-Roc sa otvorenim krovom FOTO

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW ponovo igra na kartu kabrioleta – stigao je T-Roc sa otvorenim krovom FOTO

Dugo najavljivani krosover-kabrio imaće svetsku premijeru u septembru na frankfurtskom auto-salonu.

Dok mnogi veliki proizvođači automobila izbacuju kabriolete iz svoje game zbog neisplativosti, Volkwagen se ipak osmelio da ponudi kupcima novi model sa otvorenim krovom. Umesto da za kabrio verziju izabere neki od klasičnih putničkih automobila, nemački auto-gigant odlučio je da kao osnova za novi kabriolet posluži kompaktni krosover T-Roc, računajući da se kupci u Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve više okreću SUV/krosover modelima.

VW T-Roc Cabriolet jeste baziran na standardnom modelu T-Roc, ali su izvršene značajne dizajnerske i konstruktivne modifikacije. Tako je međuosovinsko rastojanje povećano za 37 mm, a ukupna dužina vozila za 34 mm. Karakteristično za kabriolete, automobil umesto 4 ima samo 2 vrata, a karoserija je dodatno ojačana kako bi se nadomestio nedostatak čvrstog krova.

Volkswagen tvrdi da se pokretni platneni krov spušta ili podiže za svega 9 sekundi, a obe operacije mou se izvoditi i dok je auto u pokretu, ali samo pri brzinama do 30 km/h. Danak uživanju u vožnji sa vetrom u kosi platio je prtljažni prostor koji je u odnosu na standardni T-Roc smanjen za 161 litra i kod kabrioleta iznosi 284 l.

Kupcima će u početku biti na raspolaganju dve motorske opcije. Bazični benzinac je 3-cilindarski 1.0 TSI sa 115 ks (85 kW), a tu je i 1.5 TSI sa 4 cilindra i 150 ks (110 kW). Snažniji model ekskluzivno dolazi sa 7-stepenim automatikom sa duplim kvačilom, dok je trocilindraš uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

U ponudi će biti dva dizajnerska paketa, Style i sportskiji R-Line.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.