VEROVALI ILI NE OVA ŽENA IMA 53 GODINE: Evo u čemu je tajna njenog mladolikog izgleda

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEROVALI ILI NE OVA ŽENA IMA 53 GODINE: Evo u čemu je tajna njenog mladolikog izgleda

Pamela Džejkobs iz Velike Britanije živi je primer koliko je kokosovo ulje dobro za mladolik izgled. Ona ima 53 godine, ali niko joj ne veruje sve dok ne pokaže osobne dokumente.

Dok je u društvu svojeg 22-godišnjeg sina, mnogi veruju kako mu je devojka. Uglavnom, uvek iznova mora objašnjavati svoje godine i kako uspeva izgledati tako mladoliko.

"Ceo život pazim na ishranu i hranim se zdravo. Ono na što posebno pazim da uvek imam u dovoljnim količinama je kokosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ulje. Njega koristim baš za sve. Ljudi mi govore da lažem kad im kažem koliko imam godina. Svi mi daju 30-tak manje" kaže i dodaje kako osim kokosovog ulja na kožu uredno nanosi kreme sa zaštitnim faktorom, bez toga ne izlazi iz kuće. I naravno, redovno vežba.

Kokosovo mleko, brašno i ulje vrlo su cenjeni u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji. Kokos sadrži esencijalne aminokiseline, vlakna, vitamine E i B, folnu kiselinu i malo vitamina C. Bogat je kalijem, magnezijem, selenom, proteinima i mastima.

"Kokosovo ulje tek se nedavno pojavilo na našem tržištu i prava je bomba zdravlja za kosu i kožu jer vraća sjaj, regeneriše i obnavlja kosu, a koži briše bore i infekcije. Ulje je dobro za bubrege, jetru i probavni trakt. Ključni sastojak kokosova ulja je laurinska kiselina, koja deluje snažno protiv virusa i bakterija te nas štiti od infekcija. Ima je još samo u majčinom mleku", kaže aromaterapeutkinja Meri Novosel, autorka knjige "S placa na lice".

Dala je i recept za jestivu regeneracijsku detoks-pastu "vani i iznutra".

"Sve što vam je potrebno su po tri kašičice kurkume u prahu, hladno prešanoga kokosova ulja i livadnog meda. Sastojke pomešajte i mažite kožu lica, vrata i dekoltea. Držite masku 20-ak minuta pa isperite. Ponavljate postupak svaki drugi dan, a kašičicu paste, uz prstohvat kajenskog papra, možete pojesti svakog dana. Kurkuma će potaknuti metabolizam na rad, a stanice kože na izbacivanje toksina i obnovu. Kokosovo ulje će potaknuti regeneraciju tkiva i izbacivanje toksina iz tela, a kosi i koži će vratiti sjaj i elastičnost. Med će smanjiti upale, a kajenski papar (samo za konzumaciju) ubrzaće eliminaciju i izgaranje štetnih stvari" pojašnjava Novosel. Pridržavajte se ovih pravila i izgledaćete kao Pamela.

(peru.com)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.