ULAGANJE U BUDUĆNOST: Usluga autonomnog taksi prevoza će koštati BILIONE dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULAGANJE U BUDUĆNOST: Usluga autonomnog taksi prevoza će koštati BILIONE dolara

Sve ide u tom smeru.

Industrijski stručnjaci izračunali su kolika će 2030. godine biti vrednost usluge robotizovanog taksi prevoza.

Prema njihovoj proceni vrednost je dva biliona dolara, odnosno dve hiljade milijardi, i to na godišnjem nivou. Analitičari UBS Grup AG su do ovog vrtoglavog iznosa došli na osnovu simulacije robo-taksi usluge u Njujorku, a u obzir su uzeti svi mogući troškovi takvih flota automatizovanih vozila, javlja Detroit News.

Procene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << govore kako će glavni igrači biti današnje taksi službe poput Ubera i Lyfta, ali će se uključiti i brojni proizvođači poput Volkswagena, General Motorsa i Daimlera. Takođe, značajan udeo imaće i Waymo.

General Motors je već najavio skoru premijeru svoje flote autonomnih taksi vozila. Radi se o 2.500 primeraka Chevroleta Bolta koji će voziti ulicama San Franciska. Naravno, GM se već suočio s brojnim problemima, pre svega u regulativi u vezi sa sigurnošću prometa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.