Imamo 10 projekata za superautomobile, ovde, usred ničega u Hrvatskoj VIDEO

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 13:15

"Imamo 10 projekata za superautomobile, ovde, usred ničega u Hrvatskoj" VIDEO

Vlasnik kompanije Rimac Automobili, Mate Rimac, iskusio je kako je to voziti se u sopstvenom prototipu na suvozačkom mestu kada je za upravljačem niko drugi do Niko Rozberg.

Nakon što se pre nekoliko meseci pohvalio da je kupio Rimčev supersportski C_Two, bivši svetski prvak u Formuli 1, Niko Rozberg je na svom YouTube kanalu objavio i video obilaska proizvodnih pogona Rimac Automobila.

Tom prilikom su mu otkriveni mnogi detalja o njegovom novom automobilu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše Jutarnji list. U videu je Rozberg detaljno prikazao posetu Zagrebu i Svetoj Nedelji gde je u fabrici dobio priliku da konfiguriše svoj električni supersportski model.

Niko Rozberg je jedan od 150 kupaca električnog superautomobila Rimac C_Two. Svoj primerak je naručio još početkom 2019. godine, a u međuvremenu je nekoliko puta bio u Hrvatskoj kako bi se susreo sa Matom Rimcem, osnivačem i izvršnim direktorom kompanije.

Poslednju posetu je iskoristio da personalizuje svoj primerak modela C_Two, odnosno odabrao je boje i elemente opreme za svoj automobil.

Rozberg je utiske podelio sa obožavaocima u videu, ujedno tražeći od njih savet. Naime, neodlučan je oko boje karoserije svog C_Two.

U užem izboru su mu tri opcije. Prva je crni C_Two sa tamnosivom alkantarom u enterijeru i aluminijumskim detaljima. Crna kočiona kliješta jedan su u nizu upečatljivih detalja.

"Ovakav izgleda kao Betmobil", primetio je Mate Rimac.

"Želim da automobil bude agresivan. Crna ili crveno-crna… Ne znam još. Svakako stavite na njega potpis - Rozberg", neodlučan je bivši šampion Formule 1.

Zatim je bivši prvak objavio još jedan video iz Hrvatske na svom YouTube kanalu pod nazivom "Prva testna vožnja Rimac C_Two Prototipa", a na suvozačko mesto je seo Mate Rimac.

Kako se Mate proveo, pogledajte u videu:

U Velikom Trgovišću je Rimac proveo Rozberga kroz delove pogona za izradu kokpita, sklapanje baterija, menjačkih kutija, prenosi Večernji list.

"Još uvek je sve ručna izrada, ali radimo na tome da nešto i automatizujemo", objašnjava Mate Rimac.

"Proizvodimo baterije za C_Two, ali i za Pininfarinu, Koenigsegg, Aston Martin. Radimo još tri projekta za Hyundai, pa za nemačku auto-kompaniju i još par projekata za evropske auto-kompanije o kojima ne smem govoriti", kaže on.

"U ovih deset metara imamo deset projekata za superautomobile, ovde, usred ničega u Hrvatskoj, i to je meni super", rekao je Rimac prilikom obilaska pogona.

Podsećamo, Rimac C_Two sa svojih 1.914 konjskih snaga, uz 2.300 Nm, iz mesta do brzine od 161 km/ h (100 milja na sat) pojuri za 4,3 sekunde i postiže najveću brzinu od 412 km/h.

Pogon je na sva četiri točka jer na svakom točku ima po jedan elektromotor.

Za samo 1,85 sekundi auto stiže do stotke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.