Tri SUV odlikaša i jedan vrlodobar hečbek na najnovijem testu bezbednosti VIDEO

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri SUV odlikaša i jedan vrlodobar hečbek na najnovijem testu bezbednosti VIDEO

EuroNCAP je ispitivao bezbednost četiri nova automobila na evropskom tržištu, a kao i obično SUV modeli su se pokazali najsigurnijim.

Nezavisna evropska organizacija sa sedištem u Briselu testirala je Mazdu CX-30, Mercedes-Benz GLB, Ford Explorer PHEV i Opel/Vauxhall Corsu. Prva tri vozila, koja pripadaju SUV segmentu, osvojila su po maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost u vožnji.

Briljirala je Mazda CX-30, sa skoro savršenim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 99% u oblasti "zaštite odraslih putnika". Japanski kompaktni krosover zabeležio je i skor od 86% na polju bezbednosti dece-putnika, dok je za zaštitu pešaka u saobraćaju ocenjen sa 80%. U oblasti bezbednosnih sistema asistenciej, CX-30 je imao skor od 77%.

Preostala dva ispitana SUV vozila zabeležila su sledeće rezultate: Mercedes-Benz GLB je imao skor 92, 88, 78 i 74 procenta, a Ford Explorer Plug-in Hybrid 87, 86, 61 i 76 procenata.

Jedini automobil koji je "podbacio" na najnovijem EuroNCAP testu bila je nova Opel/Vauxhall Corsa. Potkompaktni hečbek je zaslužio 4 zvezdice, baš kao i sestrinski model Peugeot 208 nešto ranije ove godine. Corsa je zabeležila skor 84, 86, 66 i 69 procenata. Pogledajte video-snimke sva 4 testa:

Mercedes GLB

Ford Explorer

Mazda CX-30

Opel Corsa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.